Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Rob Brunia Fonds opgericht om training jeugdschakers impuls te geven

In januari 2005 overleed Rob Brunia onverwacht. Eén van zijn belangrijkste verdiensten voor het jeugdschaak was zijn aanwezigheid op toernooien, door het hele land en zelfs daarbuiten. Op bijna ieder Nederlands Kampioenschap (rapid, open, gesloten) of belangrijk jeugdtoernooi was hij aan een analysetafel te vinden. Hij was er niet alleen voor zijn 'eigen' pupillen, maar voor iedereen die graag iets wilde analyseren of leren.

Om in de geest van Rob Brunia en ter nagedachtenis aan hem zijn werk in de jeugdschaakwereld voort te zetten, of althans daar een stimulans en een bijdrage aan te leveren, is het Rob Brunia Fonds opgericht.

In grote lijn houdt het Rob Brunia Fonds het volgende in: een toernooiorganisatie kan een gekwalificeerde trainer vragen tijdens een toernooi langs te komen om de partijen te analyseren van de spelers die daar prijs op stellen. Het Rob Brunia Fonds vergoedt vijftig procent van de kosten van deze trainer. De toernooiorganisatie dient te zorgen voor de nodige aandacht (aankondiging) en een geschikte analyseruimte.

Uitgebreide informatie en de aanvraagvoorwaarden zijn te vinden op de informatiepagina van het Rob Brunia Fonds.

Met de oprichting van het fonds denken de initiatiefnemers dat er op een goede en verantwoorde manier, in de geest van Rob Brunia, een bijdrage geleverd wordt aan datgene waar hij vooral mee bezig was: door middel van analyse ter plekke de kennis en vaardigheden van de schaakjeugd te verbeteren ('ter lering ende vermaeck').

Het Rob Brunia Fonds wordt gesponsord door Adviesbureau Schrijvers BV.
---