Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LaCie introduceert complete harddrive en hub voor de Apple Mac mini

Tot 500 GB extra opslagruimte; harddrive en hub met FireWire 400- en Hi-Speed USB 2.0-poorten

Amsterdam, 9 januari 2006 - LaCie introduceert de LaCie mini Hard Drive & Hub, een complete opslagoplossing voor de Apple® Mac® mini. De nieuwe drive met hub biedt Mac-gebruikers tot 500 GB opslagruimte. Daarmee is dit de harddrive bij uitstek voor het opslaan van videomateriaal, muziekbestanden of afbeeldingen. Bovendien biedt de LaCie mini Hard Drive & Hub extra FireWire 400- en Hi-Speed USB 2.0-poorten. Hierdoor wordt het mogelijk extra randapparatuur zoals printers, digitale camera's, videocamera's, Apple iPod's of Lacie- harddrives aan te sluiten. De behuizing van aluminium en het formaat sluiten naadloos aan op de vormgeving van de Apple Mac mini. De mini Hard Drive & Hub van LaCie biedt gebruikers alle vrijheid om hun multimediaverzameling uit te breiden.

"Steeds meer mensen zetten hun Mac mini thuis in als mediacentrum", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "De LaCie mini Hard Drive & Hub is een perfecte manier om multimediaverzamelingen uit te breiden en deze via de DVI-uitgang van de Mac mini af te spelen op een gewone televisie. De combinatie Mac mini en LaCie mini brengt een zeer toegankelijke bibliotheek van eigen filmpjes, muziek en afbeeldingen binnen handbereik. Dit alles in een stijlvolle, volledig op elkaar afgestemde set. Bovendien zijn altijd nog meer LaCie mini harddrives onder het systeem te plaatsen om zonodig nog meer opslagruimte toe te voegen."

De gebruiker kan de LaCie-harddrive via FireWire of via USB op zijn Mac mini aansluiten. Met de bijgeleverde LaCie 1-Click Backup Software zijn met één muisklik backups te maken van belangrijke documenten. Het maken van backups is bovendien eenvoudig te automatiseren met de geavanceerde LaCie SilverKeeper Backup Software. Met de LaCie mini zijn ook bestanden naar een andere computer te verplaatsen. De 500 GB opslagruimte is eenvoudig verder uit te breiden door nog een LaCie mini te installeren.

Als hub biedt de LaCie mini twee extra FireWire 400/iLink/DV-poorten en vier extra USB 2.0-poorten met voeding, voor oneindige uitbreidingsmogelijkheden. De LaCie mini Hard Drive & Hub past perfect onder de Mac mini en is voor luchtdoorstroming voorzien van een unieke vierhoekige kroon. Deze beschermt beide drives als ze in gebruik zijn en verlengt bovendien de levensduur van de apparatuur. De nieuwe LaCie-harddrive en -hub biedt een plug-and-play installatie voor Mac OS X en Windows 2000/XP. Het 250 GB-model heeft geen ventilator nodig, de modellen met grotere capaciteit (300/400/500 GB) zijn voorzien van een thermogereguleerde, intelligente ventilator voor maximale betrouwbaarheid en een geluidsarme werking.

Eigenschappen

· Complete opslagoplossing met harddrive en hub
· Hoge capaciteit van 250/300/400/500 GB met 7.200 tpm en een 8 MB cache
· De harddrive heeft FireWire- of USB 2.0-aansluitingen
· De hub heeft twee FireWire 400/iLink DV- en vier Hi-Speed USB 2.0-aansluitingen
· Compact en gestroomlijnd ontwerp dat perfect past bij de Apple Mac mini
· Stapelbaar voor capaciteitsuitbreiding
· Ultrastille werking, eenvoudige plug-and-play installatie
· Geen stuurprogramma's nodig voor Mac OS X en Windows XP/2000
· Inclusief Lacie backup-software

· Geleverd met USB/FireWire-kabels voor direct gebruik (zowel korte als standaardlengte)

Verkrijgbaarheid en prijzen
De LaCie mini Hard Drive & Hub is per direct via de telefoon of via LaCie-websites te bestellen en is vanaf het tweede kwartaal van kalenderjaar 2006 overal verkrijgbaar via het gespecialiseerde LaCie-dealernetwerk. Voor meer informatie http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10727.

301039EK; 250GB /Firewire & USB2 /7200 rpm /8 MB buffer: 199 EUR incl. BTW

301040EK; 300GB /Firewire & USB2 /7200 rpm /8 MB buffer: 249 EUR incl. BTW

301041EK; 400GB /Firewire & USB2 /7200 rpm /8 MB buffer: 349 EUR incl. BTW

301042EK; 500GB /Firewire & USB2 /7200 rpm /8 MB buffer: 449 EUR incl. BTW

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Ora-Ïto en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij Paradigit, Mediamarkt, Dynabyte, Vi-computers en RAF Staffhorst.