Ingezonden persbericht


Kampioenshuldiging KNMV Arnhem, 9 januari 2006

Erik Davids winnaar Hans de Beaufortbeker

De Hans de Beaufortbeker voor het jaar 2005 is door de KNMV toegekend aan endurorijder Erik Davids. Deze hoogste onderscheiding in de Nederlandse motorwereld werd aan Davids toegekend voor zijn haast niet te evenaren aantal kampioenschappen in de noppensport. Als lid van het Junior Trophy Team werd hij in 1993 wereldkampioen tijdens de Zesdaagse in Assen. Daarnaast behaalde de inwoner van Holten maar liefst negen individuele Nederlandse endurotitels en vier crosskampioenschappen in de viertaktklasse. In de ISDE's reed Erik, die zich al die jaren een waardig motorsportambassadeur heeft getoond, één gouden en twee zilveren medailles bij elkaar.

In Congrescentrum De Reehorst te Ede werden meerdere bijzondere prijzen toegekend. Zo ontving Dirk Fabriek de Ben Majoor Trofee, bestemd voor jonge aanstormende talenten. De 20-jarige rijder uit Jubbega neemt al sinds 1996 deel aan jeugdgrasbaanwedstrijden. In 2005 werd Dirk vierde in het ONK Arai Specials Senioren en tweede in het Europees Kampioenschap Specials.

Twee andere baansporters die in de prijzen vielen waren William en Nathalie Matthijssen. Zij ontvingen de Baansporttrofee voor hun inzet voor de zijspanklasse bij de grasbaansport. De laatste jaren plaatste William zich steevast bij de eerste vijf in het Europees Kampioenschap en in 2005 werd hij Nederlands kampioen met als bakkeniste zijn zus Nathalie, die individueel ook vele jaren aan de damesklasse heeft deelgenomen.

De Henk Vink Trofee voor het jaar 2005 kwam terecht bij Arie Molenaar uit IJsselsteijn. Zijn inzet als eigenaar van een wegrace Grand Prix team en de manier waarop hij talentvolle coureurs een kans biedt zich op het hoogste platform te ontplooien is van grote betekenis voor de Nederlandse motorsport. Molenaar reageerde enthousiast op de toekenning van deze KNMV-prijs vanuit zijn vakantieadres.