Politie Noord-Holland-Noord

Drankrijder in gestolen auto

Heerhugowaard, 09-01-2006 o Zondagavond 8 januari, omstreeks 23.45 uur werd op de Middenweg in Heerhugowaard een dronken bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De politie zag een personenauto voor zich uit rijden die de gehele breedte van de Middenweg nodig had.

Een aantal malen wist de bestuurder nog juist verkeersborden, stoepranden en een tegenligger zonder schade voorbij te rijden. Toen de bestuurder uiteindelijk via een grasberm, een fietspad en een trottoir naast de weg vlak voor een reclamebord tot stilstand was gekomen bleken alle ramen van de auto nog stijf dichtgevroren te zitten. De bestuurder, een 33-jarige man uit Heerhugowaard bleek dronken te zijn. Hij praatte onsamenhangend en was nauwelijks in staat zelf uit de auto te komen.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Onderweg kwam de melding dat de auto waarin hij reed juist gestolen was. De man verklaarde zelf dat hij de auto met draaiende motor had aangetroffen en even had geleend om naar huis te rijden. Op het bureau blies de man 895 ug/l. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg diverse bekeuringen. De man moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Laatst gewijzigd 09-01-2006 15:30 | © Politie Noord-Holland Noord |