Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 9 januari

Alkmaar, 09-01-2006 o 15.28 uur

Diefstal auto

Alkmaar, zondag 8 januari 2006

Van zaterdag op zondag, tussen 18.00 uur en 12.15 uur, werd een personenauto ontvreemd vanaf de Roelantstraat in Alkmaar. De auto stond op straat voor een woning geparkeerd. Het ging om een zwarte Opel Kadett met kenteken ZS-74-SL. De auto was voorzien van belettering van The 5 productie B.V..

Minibike uit het verkeer

Hoorn, zondag 8 januari 2006

Op zondagmiddag werd een 22-jarige man uit Hoorn bekeurd omdat hij op een minibike over de Appelhaven reed. Minibikes zijn voor gebruik in Nederland niet goedgekeurd of toegelaten. Bovendien was de minibike niet verzekerd.

Verkeerscontrole

Alkmaar, zondag 8 januari 2006

Op zondagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden met een onopvallende videoauto. Bij de controle worden alleen de zwaardere overtredingen aangepakt. Op de Nollenweg reed een automobilist 105 in plaats van de toegestane 70 km per uur en op de N242 reden twee automobilisten 126 en 127, terwijl hier slechts 80 km per uur gereden mag worden.

Bergen, zondag 8 januari 2006

Op zondagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Landweg in Bergen. Hierbij werden 11 bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van een autogordel en te hoge snelheid. Hoogst gemeten snelheid: 78 in plaats van de toegestane 50 km per uur. Ook werden 20 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Geen van hen bleek echter teveel te hebben gedronken.

Heerhugowaard, zondag 8 januari 2006

Op zondagmiddag werden verkeerscontroles gehouden op de Rustenburgerweg en het Oosttangent in Heerhugowaard. Hierbij werden 27 bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van een autogordel en te hoge snelheid. Hoogst gemeten snelheid: 93 in plaats van de toegestane 50 km per uur. Ook werden 60 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Geen van hen bleek echter teveel te hebben gedronken.

Alcoholcontrole

Hoorn, zondag 8 januari 2006

Op zondagmiddag omstreeks 16.35 uur werd een 43-jarige Pool op een fiets gecontroleerd op de Provincialeweg te Hoorn. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 845 ug/l. Dat is bijna vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Hij kreeg een proces-verbaal. De man werd bijna aangereden toen hij door rood licht fietste en de Provincialeweg overstak.

Hoorn, maandag 9 januari 2006

Op maandagmorgen omstreeks 05.30 uur werd op de Van Dedemstraat in Hoorn een 62-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek 810 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dit is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man liep tegen de lamp tijdens een routinecontrole.

Huiselijk geweld: vrouw aangehouden

Heerhugowaard, zondag 8 januari 2006

Op zondagmiddag werd een 38-jarige vrouw uit Heerhugowaard aangehouden nadat zij haar 35-jarige ex-vriend met een mesje had bedreigd. Ondank het feit dat de relatie tussen beiden was verbroken, woont de man nog bij zijn ex-vriendin. Hij is wel op zoek naar nieuwe woonruimte. Dat beiden onder een dak wonen leidde al enkele malen tot incidenten. Op zondagmiddag ontstond er ruzie waarbij de vrouw eerst met een kaarsenstandaard gooide en vervolgens de man bedreigde met een mesje. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Brommerdief betrapt

Hoogkarspel, zondag 8 januari 2006

Op zondagavond omstreeks 18.00 uur kwam de bewoner van een pand aan de Wring in Hoogkarspel thuis. Hij zag daar nog juist dat een jongen zijn bromfiets weg wilde halen. De bromfiets stond onafgesloten voor de woning. Bij het zien van de bewoner ging de dief er echter vandoor. Hij kon niet meer worden achterhaald. De dief was een jongen van 15 a 16 jaar oud, lengte 1,80 meter en een blank huidskleur. Hij ging gekleed in een jas waarvan de bovenste helft blauw en de onderste helft zwart was. Beide vlakken waren gescheiden door een lichte streep.

Te snel: rijbewijs kwijt

Alkmaar, zondag 8 januari 2006

Op zondagavond omstreeks 19.00 uur reed een 26-jarige vrouw uit Heerhugowaard in een personenauto over de Ommering in Alkmaar. De vrouw reed hier met een snelheid van 122 km per uur, terwijl ter plaatse in verband met wegwerkzaamheden een snelheid van 50 km per uur is toegestaan. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren. Overigens bleven twee andere bestuurders juist onder de grens van 50+ te snel. Zij reden respectievelijk 97 en 100 km per uur.

Aanrijding met letsel

Den Helder, zondag 8 januari 2006

Op zondagavond omstreeks 19.45 uur reed een 21-jarige jongen uit Den Helder op een bromfiets over de Flevostraat in zijn woonplaats. Door onbekende oorzaak kwam hij op de verkeerde weghelft en botste hier tegen een geparkeerd staande auto. De jongen liep hierbij een hersenschudding en snijwonden in zijn gezicht op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder.

Schagen, maandag 9 januari 2006

Op maandagmiddag omstreeks 12.05 uur raakte een 57-jarige vrouw uit Schagen gewond bij een aanrijding op de kruising Menisweg-Kievitlaan-Zaagmolen in haar woonplaats. De vrouw fietste over de Menisweg en kreeg geen voorrang van een bestelauto die over de Kievitlaan aan kwam rijden. De bestelauto werd bestuurd door een 59-jarige man uit Schagen. De vrouw liep verwondingen aan haar hoofd op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Woninginbraak

Heerhugowaard, zondag 8 januari 2006

Op zondag werd tussen 15.30 en 21.15 uur ingebroken in een woning aan de Middenweg te Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door een raampje van de woonkamer in te slaan. Uit de woning werden onder anderen een LCD-TV, geld en paspoorten ontvreemd.

Woninginbraak: getuigen gezocht

Bergen, zondag 8 januari 2006

Op zondag werd tussen 16.30 en 21.25 uur ingebroken in een woning in Bergen. Op de Buerweg kwamen de daders binnen door het keukenraak te forceren. Hier werden de stereoapparatuur en een laptop ontvreemd. Eventuele getuigen van deze inbraak worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bergen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Bedrijfsinbraak

Hoorn, zondag 6 januari 2006

Op zondagavond omstreeks 23.00 uur vernielde twee mannen een raam van een bedrijf aan de Kleine Noord in Hoorn. De mannen stapten door het raam het pand in en namen daar een flatscreen weg. Een buurtbewoner, die getuige was van de inbraak, bonkte op zijn raam, waarna de inbrekers er vandoor gingen. De gewaarschuwde politie trof de inbrekers niet meer in de omgeving aan.

Ramkraak

Venhuizen, maandag 9 januari 2006

Op maandagmorgen omstreeks 03.25 uur vond er een ramkraak plaats bij een drogisterij aan de Twijver in Venhuizen. Door een getuige werd gezien dat drie personen met een personenauto de voorpui van de drogisterij hadden vernield. Uit de winkel hadden zij een grote hoeveelheid parfums en scheermesjes ontvreemd. Na de ramkraak waren de daders met de auto vertrokken. Deze werd later in de nacht teruggevonden in een sloot langs de Zuiderdijk in Venhuizen.

Diefstal eend

Schagen, maandag 9 januari 2006

Tussen zondag 14.00 uur en maandag 08.00 uur werd een Citroen personenauto gestolen vanaf het parkeerterrein achter het Makadocentrum in Schagen. De auto stond geparkeerd ter hoogte van de supermarkt in het winkelcentrum. Het ging om een geel met zwarte lelijke eend met het kenteken PY-29-FZ.

Overval: politie zoekt getuigen

Egmond aan Zee: zondag 8 januari 2006

Op zondagmiddag omstreeks 14.00 uur werd een 13-jarige jongen uit Egmond aan de Hoef op het strand van Egmond door een groepje jongens van zijn fiets geschopt en beroofd. De jongen fietste vanaf de strandopgang in Egmond aan Zee in de richting Egmond-Binnen. Op het strand werd hij tegengehouden door een groepje van drie jongens. Deze schopten eerst tegen zijn fiets, waardoor hij ten val kwam. Vervolgens werd het slachtoffer zelf ook geschopt. Hij moest zijn mobiele telefoon afgeven. Nadat het jongetje dat gedaan had, gingen de overvallers er vandoor. De overvallers waren drie jongens van ongeveer 16 jaar.

De politie Bergen is op zoek naar eventuele getuigen van deze overval. De politie is bereikbaar via nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Laatst gewijzigd 09-01-2006 15:30 | © Politie Noord-Holland Noord |