Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gemeente verwacht veel aanvragen Vrijwilligersfonds Uitgebracht op: maandag 9 januari 2006

Voorschotense vrijwilligersorganisaties kunnen tot 1 april 2006 een aanvraag indienen voor een donatie uit het Vrijwilligersfonds Voorschoten. Met dit fonds ondersteunt de gemeente Voorschoten organisaties bij de werving, waardering en deskundigheidsbevordering van vrijwilligers. Vorig jaar voorzag het fonds in een grote behoefte. Ook dit jaar verwacht de gemeente veel aanvragen. Op 5 januari 2006 heeft de gemeente daarvoor aanvraagformulieren gestuurd aan alle bekende vrijwilligersorganisaties. Met het vrijwilligersfonds wil de gemeente een impuls geven aan het vrijwilligerswerk in Voorschoten en laat zij haar waardering blijken voor de vele vrijwilligers die in Voorschoten actief zijn.

Organisaties kunnen donaties aanvragen voor:

* financiële ondersteuning bij wervingsactiviteiten voor nieuwe vrijwilligers

* de bevordering van de deskundigheid van vrijwilligers
* activiteiten die waardering voor vrijwilligers uitdrukken, zoals jubilea.

Ook dit jaar is er weer een budget beschikbaar gesteld door de gemeente van 25.000,-. De voorwaarden voor een aanvraag bij het Vrijwilligersfonds zijn niet gewijzigd.

Succesvol

Het Fonds heeft haar succes bewezen door in 2004 en 2005 respectievelijk 58 en 63 vrijwilligersorganisaties te ondersteunen. In die twee jaren is gemiddeld 39% van de toekenningen ten goede gekomen aan de ondersteuning van deskundigheidsbevordering; 8 % aan jubilea; 42 % aan waarderingsactiviteiten en 11 % aan werving. Het is de verwachting dat in 2006 een groter accent zal liggen op deskundigheidsbevordering en werving.

Aanvraagformulier

Op het aanvraagformulier zijn de voorwaarden voor een succesvolle aanvraag vermeld. Organisaties die geen aanvraagformulier hebben ontvangen, kunnen via de gemeentelijke internetpagina www.voorschoten.nl een aanvraagformulier printen. Aanvraagformulieren kunnen ook afgehaald worden bij de ontvangstbalie van de gemeente Voorschoten of de bibliotheek. Contactpersoon is mevrouw Muijser van de afdeling Welzijn. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (071) 5 600 690 of per e-mail jhmmuijser@voorschoten.nl.


- einde bericht -