Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Gemeenten maken zich sterk voor getroffen boomkwekers

Datum: 9 januari 2006

Dinkelland, Haaksbergen, Hof van Twente. Losser en Borne maken zich sterk voor getroffen boomkwekers

Een aantal kwekerijen in Twente hebben forse schade geleden als gevolg van de plotselinge hevige sneeuwval op 25 november 2005. De meest getroffen gemeenten zijn Haaksbergen, Hof van Twente, Borne, Losser en Dinkelland. Deze gemeenten maken zich sterk om een schadefonds in het leven te laten roepen om de schade die de diverse kwekers in deze gemeenten geleden hebben, te compenseren.

Op dinsdag 10 januari aanstaande om 12.45 uur brengen Mevrouw Schreijer-Pierik (voorzitter vaste kamercommissie voor Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit), burgemeester Willeme van Dinkelland en Burgemeester Westendorp van Losser een bezoek aan de firma Kuipers in De Lutte. Deze firma is een van de getroffen kwekers in het gebied. Doel van dit bezoek is om de geleden schade te bespreken.

Op 17 januari 2006 om 13.15 uur bieden wethouder Mentink-Groener van de gemeente Dinkelland en 2 van de getroffen kwekers namens de gemeenten Dinkelland, Haaksbergen, Hof van Twente, Losser en Borne een petitie aan aan de commissie Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag. In deze petitie pleiten genoemde gemeenten voor het in het leven roepen van een schadefonds om de schade die diverse kwekers in Noordoost Twente geleden hebben, te compenseren.

Op dinsdag 19 januari 2006 wordt deze petitie als alles meezit besproken en behandeld in de commissie LNV.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met burgemeester F.P.M. Willeme op telefoonnummer 0541 - 854108.

---- --