Sassenheim Onder invloed

De politie heeft zaterdag 7 januari een 33-jarige man uit Woerden aangehouden. De politie had rond 23.30 uur een melding gekregen dat hij slingerend en zeer langzaam over de Leidse Vaart reed. De politie zag hem vervolgens de rijksweg A44 oprijden. Hier gaf hij gas en reed al snel boven de 200 km/uur. Hij negeerde het stopteken van de politie en nam de afslag Abbenes. Met behulp van een tweede politieauto kon de politie de man laten stoppen. Hij blies 780 ug/l. De limiet is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd. Hij bleek echter al zo'n twee jaar zonder rijbewijs te rijden. Bovendien gaf hij een valse naam op. Hij kreeg voor alle feiten een bekeuring.

Leiden Onder invloed

De politie heeft vrijdag 6 januari een 45-jarige man uit Voorschoten aangehouden. De politie zag hem op de snorfiets op de Churchilllaan door rood rijden. Hij blies 640 ug/l. De limiet is 220 ug/l.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zondag 8 januari een 18-jarige man aangehouden die onder invloed op zijn snorfiets reed. De politie zag hem rond 03.15 uur midden op de Haagweg rijden. De man verklaarde dat hij pas sinds twee maanden zijn rijbewijs had en al één strafpunt had op zijn zogenoemde beginnersrijbewijs. Hij blies 600 ug/l en had hiermee zijn tweede strafpunt te pakken. De limiet is voor hem als beginnend bestuurder, óók op de snorfiets, 88 ug/l.

Leiden Vrouw op zebrapad aangereden

Een 85-jarige vrouw uit Leiden werd op maandag 9 januari, rond 10.35 uur, op een zebrapad van de Zoeterwoudseweg aangereden door een 29-jarige automobilist uit Leiden. Deze had de vrouw niet zien oversteken. De bejaarde vrouw liep letsel op aan ribben, enkel en hoofd. Zij werd overgebracht naar het LUMC.

Alphen aan den Rijn Politie onderschept gestolen auto

De politie onderschepte maandag 9 januari, rond 07.50 uur, op de Leidse Schouw een in Den Haag gestolen auto. De politie had van het korps Haaglanden bericht gekregen dat de auto daar gestolen was en keek er dan ook naar uit. Op de Leidse Schouw kregen de agenten de auto in het zicht en werd vervolgens gestopt. De twee inzittenden, twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 21 en 46 jaar, werden aangehouden voor diefstal dan wel heling van de auto. Zij zijn overgedragen aan de politie in Haaglanden.

Hazerswoude - Rijndijk Aanrijding

Een 50-jarige automobiliste uit Hazerswoude-Rijndijk verleende op maandag 9 januari, rond 10.35 uur, op de rotonde Melkweglaan/ Rijndijk geen voorrang aan een 72-jarige fietsende plaatsgenote. Bij de aanrijding die volgde liep de fietsster onbekend letsel op. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Gouda Tasjesroof

Een 36-jarige vrouw uit Gouda werd op maandag 9 januari, rond 08.50 uur, op de Krugerlaan het slachtoffer van een tasjesroof. Op het moment dat zij de ruiten van de auto aan het ijsvrij maken was, stopte er een scooter met daarop twee mannen. Eén van de mannen stapte af, opende een autoportier en pakte de handtas van een autostoel. Vermoedelijk had hij ook zijn zinnen gezet op een tas met laptop, maar zag van zijn plan af omdat de vrouw schreeuwde en op hem af kwam lopen. Hij sprong weer achterop de scooter en de twee reden met de tas weg. In de tas zaten ondermeer bankpassen, een mobiele telefoon en sleutelbossen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 6 januari van de vroege avond tot na middernacht een alcoholcontrole gehouden op de Schielandweg. Acht mensen bleken meer dan de limiet te hebben gedronken. Van één van hen, een 22-jarige man uit Bergschenhoek, heeft het RVHT zijn rijbewijs én de auto ingevorderd. De man bleek al eerder met alcohol op betrapt te zijn en blies nu 715 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs altijd ingevorderd.

Ook een 21-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel moest zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 475 ug/l. Voor mensen die hun rijbewijs al langer hebben geldt een invorderingsgrens van 570 ug/l, maar voor mensen die hun rijbewijs korter dan vijf jaar hebben, geldt een invorderingsgrens van 350 ug/l.

Het RVHT heeft nog een tweede persoon aangehouden die korter dan vijf jaar zijn rijbewijs heeft. Deze man, een 20-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel, blies 225 ug/l. Hiermee zat hij al over de normale limiet heen van 220 ug/l. Voor hem, als 'beginnend bestuurder', geldt echter een limiet van 88 ug/l, oftewel 0,2?.

Schoonhoven Onder invloed

De politie heeft vrijdag 6 januari een 16-jarige bromfietser aangehouden op de Dwergwilg. De politie zag hem tegen middernacht op de rotonde rijden van de N210/Mr. Kesperplein. Toen de bromfietser de politie zag ging hij er met hoge snelheid vandoor over het fietspad parallel aan de N210. Hier reed hij bijna een fietser omver. Via de achterwetering en het industrieterrein kwam hij vervolgens uit op de Dwergwilg waar de politie hem aanhield. Hij blies 225 ug/l. De limiet is 95 ug/l. Deze limiet is nieuw per 1 januari voor onervaren bestuurders, zoals bromfietsers onder de 24 jaar.

Ook kreeg hij een bekeuring voor een te hoge snelheidsconstructie en brommen waar dat niet mag.

Schoonhoven Onder invloed

De politie heeft zondag 8 januari een 36-jarige vrouw uit Schoonhoven aangehouden. Deze is rond 02.30 uur tegen een elektriciteitskast aangereden op de Jan van Bloisstraat. Zij blies 825 ug/l en had bovendien haar rijbewijs korter dan vijf jaar waardoor voor haar de limiet op 88 ug/l ligt in plaats van op 220 ug/l. Ook de grens waarbij ze haar rijbewijs moet inleveren ligt lager, hoewel dat in dit geval niets uitmaakte: de normale invorderingsgrens ligt op 570 ug/l; de grens voor 'beginnende bestuurders' ligt op 350 ug/l.

--- einde berichten ---