Ingezonden persbericht


Persbericht
9 januari 2006

DEZE WEEK IN HET GRONINGER MUSEUM

9 januari 2006 - 15 januari 2006

Professor Van Giffen ontrafelt het geheim van de wierden in het Groninger Museum. Een spectaculaire virtuele reconstructie, bijzondere voorwerpen, attributen, foto's en een 19e eeuwse museumzaal brengen u in de sfeer van het verleden. In het kader van de tentoonstelling Professor Van Giffen en het geheim van de wierden zal het Groninger Museum elke zondag een familiezondag organiseren met activiteiten voor jong en oud

Poppentheater drie in de kast
Albert logeert bij opa Ab. Dat is leuk want opa Ab weet veel van archeologie, over vondsten uit andere tijden, met vaak spannende verhalen.... De tijd van Ab is een beeldend en levendig poppenspel over de verrassende verhalen die achter de vondsten schuilen. Drie in de kast bedenkt, ontwerpt en maakt sinds 1998 poppenspel voor kinderen. De tijd van Ab is speciaal bij deze tentoonstelling gemaakt. De première van de tijd van Ab vindt plaats op zondag 15 januari in het auditorium om 14.00 en15.30 uur voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Deze activiteit is gratis voor de museumbezoeker.

Instaprondleidingen
Elke zondag worden er speciale rondleidingen gegeven over de tentoonstelling Professor Van Giffen en het geheim van de wierden door gidsen van het Groninger Museum. De rondleidingen duren 45 minuten en de aanvang is 12.00 en 14.00 uur voor volwassenen en 14.00 uur voor kinderen vanaf 6 jaar. Kosten voor de instaprondleiding zijn ¤2,50 p.p. exclusief een entreebewijs.

Workshop: Maak je eigen magische schat!
Voor verschillende leeftijdsgroepen worden er op zaterdag 14 januari workshops georganiseerd waarin de kinderen met verschillende technieken hun eigen schatten maken, bijvoorbeeld magische sieraden. Zaterdag 14 januari, kinderatelier Groninger Museum, kosten ¤9,50 p.p (inclusief entree). Voor het bestellen van kaarten en/of meer informatie secretariaat publieksactiviteiten.

Noot aan de redactie
Samenstelling tentoonstelling Groninger Museum: Egge Knol en Mark Wilson Fotobijschrift: Erik Brand (Media Totaal Noord)