Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

09 januari 2006

Ermelo - Jongen vernield reclamezuil

De politie heeft op zondagavond (08-01) een 17-jarige inwoner van Harderwijk aangehouden voor het vernielen van een reclamezuil aan De Enk. De dader wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd. Nadat de vernieling bij de politie werd gemeld, trof de politie vier jongelui aan in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Zij werden meegenomen naar het bureau, waarna bleek dat één van hen, de 17 jarige de ruit had vernield.

Harderwijk - Vrouw gewond

Een 22-jarige automobilist uit Doornspijk verloor op zaterdag (07-01) rond 20.20 uur de macht over het stuur in een bocht van de Flevoweg en kwam tot stilstand tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. Een 20-jarige inzittende uit Nunspeet werd met licht rugletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte beschadigd aan de rechter voorzijde en moest worden weggesleept.

Putten - Brand in woning

Op zondag (08-01) ontstond er rond 18.00 uur brand in een woning aan de Acacialaan. Om de doucheruimte te verwarmen had de bewoner een oliekachel aangezet. Vermoedelijk heeft kleding nabij de kachel vlam gevat waardoor de doucheruimte geheel uitbrandde. Ingrijpen van de brandweer voorkwam erger. Ook een buurwoning liep rookschade op. De stichting Salvage werd in kennis gesteld. De hoogte van het schadebedrag is niet bekend.

Wapenveld - Fietser bedreigd

Een 37-jarige inwoner van Heerde werd op zaterdag (07-01) rond 05.50 uur bedreigd door een onbekende man. De Heerdenaar fietste op het fietspad nabij de Vlijtweg toen er opeens een man het pad opstapte en hem schreeuwend de doorgang belemmerde. Hij schrok en kwam te vallen. De onbekende man ging bovenop hem zitten en gaf aan dat de fietser zijn vriendin had mishandeld. De fietser wist niets over een mishandeling en het geheel kwam zeer bedreigend over. De hevig geschrokken fietser wist te ontkomen. De fiets raakte licht beschadigd. Het signalement van de dader is: blanke man, lengte 1.85, vol postuur. leeftijd 16-20 jaar, stekeltjeshaar (blokmodel), korte bruine corduroy jas, zwarte glimmende schoenen. De man leek onder invloed van alcohol. Hij sprak geen dialect. Eventuele getuigen, speciaal de bestuurder van een donkere Nissan Micra, worden verzocht zich te melden via 0900 8844.

Heerde / Hattem - Boete bevroren ruiten : E 130 euro Het politieteam Heerde/Hattem heeft maandagochtend( 9/1) tijdens een verkeerscontrole een autobestuurder bekeurd die de bevroren ruiten niet had schoongemaakt. De landelijk vastgestelde boete hiervoor bedraagt E 130,- De politie hield de controle tussen 06.00 en 08.30 uur nabij de kruising van de Geldersedijk met de Zuiderzeestraatweg in Hattem. In Heerde werd gecontroleerd op de Eperweg. Naast de bestuurder met de bevroren ruiten werden 15 fietsers bekeurd voor onvoldoende verlichting. Het nieuwe boetebedrag hiervoor bedraagt E 20,-

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --