Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T E N

Politiedistrict Apeldoorn

9 januari 2006

Apeldoorn - Rugpijn na val met scooter

Een 13-jarige meisje uit Apeldoorn liep zondagmorgen (08/01) op de kruising Landdrostlaan/Polderweg door een val met een scooter rugpijn op. Zij zat als passagier achterop de scooter van een 17-jarige plaatsgenoot. De jongen nam mogelijk de bocht te ruim, kwam tegen een stoeprand en kwam ten val. Het meisje klaagde over pijn in haar rug en werd door ambulancepersoneel bekeken. Zij werd voor alle zekerheid voor onderzoek meegenomen naar het Lukasziekenhuis. Een 51-jarige getuige uit Apeldoorn verklaarde tegenover de politie dat de bestuurder van de scooter absoluut niet te hard had gereden.

Apeldoorn - Gewonden door aanrijding

Bij een aanrijding zijn in de nacht van zondag op maandag (09/01) op de A50 vijf gewonden gevallen. Een 34-jarige automobilist met vier passagiers verloor maandagmorgen vroeg rond 00.05 uur tijdens inhalen de macht over het stuur, sloeg over de kop en kwam tegen de vangrail in de middenberm van de A50 terecht. Politie, brandweer en ambulance rukten met diverse wagens uit. Alle vijf inzittenden raakten gewond, de bestuurder was er het ergst aan toe. De andere inzitten liepen onder anderen een gebroken pols op. Een 24-jarige getuige verleende eerste hulp. Ambulances brachten de slachtoffers naar ziekenhuizen in Zwolle en Apeldoorn.

Apeldoorn - Diefstal van tas uit woning

Een nog onbekende man heeft zondagmiddag in een woning aan de Koning Lodewijklaan de tas van een 85-jarige vrouw gestolen. De man belde beneden aan en de vrouw dacht dat het om een bekende ging en deed de deur open. Vervolgens kwam de man kort daarop binnen pakte de tas van een stoel en ging er direct vandoor. De vrouw deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Apeldoorn - Proces-verbaal voor baldadigheid

De politie in de nacht van zaterdag op zondag op de Colijnstraat een 16-jarige Apeldoorner een proces-verbaal gegeven wegens baldadigheid. De politie zag de jongen zondagmorgen vroeg rond 04.50 uur fietsen met het bord van een makelaar op zijn rug. Op het zien van de politie gooide hij het bord voor de politieauto en ging er vandoor. De politie hield hem aan en onderzoek wees uit dat de jongen het bord uit een tuin aan het Hofveld had gestolen. De politie liet de jongen het bord terugzetten en maakte proces-verbaal op.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Persvoorlichting 055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --