Gemeente Halderberge


Eerste Halderbergse geboortekoffer voor kleine Jop (9 januari 2006)

burgemeester Osterloh op kraamvisite

Het kindje was al een kado en dat is de geboortekoffer ook die burgemeester Osterloh maandagochtend aan de blije ouders Van Roij-Oomen aanbood. Het is de eerste geboortekoffer die namens de gemeente Halderberge wordt uitgereikt. De op 3 januari geboren Jop is de eerste halderbergse inwoner die dit jaar werd geboren.

De geboortekoffer is een gezamenlijk product van de gemeente, de provincie Noord-Brabant en de Thuiszorg West-Brabant. De opzet is om nieuwe ouders/opvoeders te informeren over - en ondersteunen bij de opvoeding van hun kindje.

De koffer bevat informatie van en over de Thuiszorg, gemeentelijke relevante informatie voor de eerste jaren van het kind in de vorm van een opschrijfboekje en enkele cadeautjes, waaronder een slabbetje van de Provincie en een Unicef CD aangeboden door de gemeente Halderberge.

Wie voortaan een baby komt aangeven bij Burgerzaken, ontvangt een geboortekoffer. Ouders van kinderen die elders (in het ziekenhuis) ter wereld komen, krijgen hierover bericht hoe ze in het bezit kunnen komen van de geboortekoffer.

Jop van Roij is de 29.493e inwoner van Halderberge, maar de eerste wiens ouders een geboortekoffer ontvangen. Zijn ouders Marc en Sabine waren erg verrast door het bezoek van de burgervader. Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 09/01/2006