Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt inbraak en inbraakpoging

Overasselt, 09-01-2006 o Zondagnacht rond 03.30 uur zag een getuige dat een man probeerde in te breken in een winkelpand aan de Hoogstraat in Overasselt en waarschuwde de politie. De agenten troffen braakschade aan. Van een naastgelegen winkel bleek een ruit ingegooid. De dader heeft hier een hoeveelheid sigaretten weggenomen. De politie stelde meteen nader onderzoek in.

Diverse politie-eenheden zochten de omgeving af, maar troffen de dader niet meer aan. Enkele getuigen zijn gehoord en in de loop van maandagmiddag is een buurtonderzoek opgestart. Er is inmiddels aangifte gedaan van diefstal.

De dader zou zijn weggerend in de richting van Nederasselt en stak daarbij de weg over. Vermoedelijk is vervolgens gebruik gemaakt van een voertuig. Van de dader is het volgende signalement bekend:
* donkere huidskleur

* lengte ca. 1.90 m

* donkere muts

* half lange groene jas

* donkere broek

* witte sportschoenen

* handschoenen

Getuigen van de inbraak(poging) of mensen die een persoon die voldoet aan het opgegeven signalement hebben gezien al dan niet in combinatie met een voertuig worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Heumen op telefoonnummer 0900-8844. (08)