Persberichten maandag 9 januari

's-Hertogenbosch, 09-01-2006

Aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man had zijn ex-vriendin in haar woning in s-Hertogenbosch enkele keren mishandeld. Ook had hij haar keel dicht geknepen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Bromfietser gewond bij ongeval

s-Hertogenbosch Zondagavond is een 16-jarige jongen uit Vught bij een aanrijding gewond geraakt. De jongen reed op zijn bromfiets, even voor 23.00 uur, over het Wielsem in s-Hertogenbosch. Op een kruising werd de jongen aangereden door een donkere personenauto, die hem tegemoet kwam rijden en linksaf de Albert Luthulilaan in reed. De auto reed na het ongeval door. De bromfietser is met been- en armletsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie is op zoek naar de bestuurder van de donkere personenauto. Deze auto is waarschijnlijk een Renault.

Rookwaren gestolen

Sint Oedenrode In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een shop bij een benzinestation aan de Schijndelseweg in Sint Oedenrode. Met veel geweld is de gelaagde ruit van de toegangsdeur vernield. In de shop is een kogelwerende ruit uit de sponningen geslagen. Een nog onbekende hoeveelheid rookwaren werden uit de shop gestolen.

Controle verlichting

Boekel Maandagmorgen is een verlichtingscontrole gehouden op de Gemertseweg in Boekel. Bij deze controle werden 26 fietsers bekeurd omdat ze geen verlichting aan hadden.

Joyrider aangehouden

Oss Een 23 jarige man uit Oss is op 8 januari 2006 aangehouden omdat hij omstreeks23.20 uur op de Mugheuvelstraat te Oss met zijn auto in een sloot was gereden. Het bleek dat de man geen rijbewijs had en ook de auto van zijn broer zonder medeweten had meegenomen.

Rijden onder invloed

Nuland Tegen een 40 jarige automobilist uit Geffen is op 9 januari 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 03.45 uur op de Rijksweg te Nuland. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Diefstal auto

Oss Vanaf de Grutto te Oss is in de nacht van 8 op 9 januari 2005 een witte Mercedes bedrijfswagen, kenteken 57-VF-PR ontvreemd.

Overval op geldloopster; overvallers aangehouden

Berghem/Boxtel Maandagmorgen even na 11.00 uur werd een gewapende overval gemeld op de Kloosterstraat in Berghem. Een vrouw wilde bij de bank daar geld afstorten. Op het moment dat ze het geld wilde storten, werd ze door twee gemaskerde overvallers met vermoedelijk een vuistvuurwapen bedreigd. Onder bedreiging moest ze de afstortzak met geld afgeven aan de overvallers. De twee overvallers wisten met een derde persoon in een auto te ontkomen. Korte tijd later werd gemeld dat op de Batavenweg in Oss een auto in brand stond. Het bleek de auto te zijn die bij de overval was gebruikt. De auto bleek eerder in Eindhoven te zijn gestolen. Getuigen hadden gezien dat de drie inzittenden met een andere auto waren weggereden. Rond 11.30 uur konden politiemensen uit Boxtel, die auto onder Boxtel op de A2 tot stoppen dwingen. De drie inzittenden, twee mannen 33 en 41 jaar uit Eindhoven en 29 jaar uit Geldrop zijn aangehouden. Ze bleken in het bezit te zijn van het geld vermoedelijk afkomstig van de overval. De drie zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Woningbrand

Rijkevoort Op 8 januari 2006 omstreeks 22.35 uur is brand ontstaan in een woning aan de Hoogeindsestraat te Rijkevoort. Door vermoedelijk oververhitting van de haard is de brand ontstaan in het rookkanaal.

Caravan uitgebrand

Wanroij Op een terrein aan de Zoetendaal te Wanroij is op 8 januari 2006 omstreeks 23.25 uur een caravan uitgebrand. Oorzaak onduidelijk. Er verbleef niemand in de caravan.

Verdachte die probeert man aan te rijden aangehouden

Cuijk Zondag 8 januari 2006 zijn een 49 jarige man en een 42 jarige vrouw uit Cuijk aangehouden, die ervan worden verdacht zaterdagavond op de kruising van het Hagelkruis met de Berenkuil in Cuijk een 24 jarige inwoner uit die plaats opzettelijk aangereden te hebben. Het slachtoffer wist opzij te springen en werd licht geraakt door de auto.

Aanrijding letsel

Rijkevoort Bij een aanrijding op de A77 onder Rijkevoort op 9 januari 2006 omstreeks 07.55 uur is een 27 jarige automobiliste uit Boxmeer gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. Het slachtoffer botste achterop de auto van een 36 jarige automobiliste uit Afferden.