Simac Techniek NV

nieuws

9 januari 2006 Persbericht

Raad van Commissarissen en Ondernemingsraad Simac Techniek NV: "Alle vertrouwen in topman Eric van Schagen; onrust onder personeel beperkt zich tot één afdeling en zal snel opgelost zijn". In een commentaar op de recent verschenen artikelen in de pers stellen Raad van Commissarissen en Ondernemingsraad van Simac Techniek het volgende.

Commentaar Raad van Commissarissen

"De problemen die in de pers zijn gepubliceerd zijn buiten proportie geplaatst. De onrust onder het personeel betreft een groep van 20 medewerkers binnen een bepaalde werkmaatschappij die van mening is dat er onvoldoende aandacht is vanuit

het management voor hun vakgebied. Het betreffende management brengt dit momenteel in kaart. Binnen enkele weken verwacht de directie dat duidelijk is hoe de problematiek wordt opgelost. Het overgrote deel van de medewerkers binnen Simac deelt de onrust van de betreffende groep niet.

Voor wat betreft de uitgelekte strategische nota betreurt de Raad van Commissarissen dat deze naar buiten is gekomen. Het betreft hier een door de directie opgesteld intern discussiestuk. Hierin wordt ingegaan op een aantal punten die onder meer door de regelgeving ten aanzien van Corporate Governance worden aanbevolen zoals een

risico-analyse, een evaluatie van de bestuursstructuur en de positie van de grootaandeelhouder. De analyse en besluitvorming hierover behoren tot het reguliere proces van het overleg tussen Directie en Raad van Commissarissen. De positie van en het vertrouwen in de bestuurder Eric van Schagen staan daarbij momenteel volstrekt niet ter discussie."

Namens de Raad van Commissarissen van Simac Techniek NV, Henk Kivits, President-commissaris, 9 januari 2006.

Commentaar Ondernemingsraad "In de pers wordt verband gelegd tussen de onrust die een beperkte groep engineers heeft geuit naar de directie van Simac ICT Nederland en het vertrouwen van de medewerkers van Simac in de bestuurder van Simac Techniek NV. Dat is betreurenswaardig en doet de discussie die was opgestart tussen de engineers en hun directie geen goed. De dialoog tussen de engineers en hun directie moet in vertrouwen kunnen worden gevoerd. De ondernemingsraad wil hier onderstrepen dat zij vertrouwen heeft in de bestuurder van Simac Techniek NV en in de aanpak die is gekozen voor het oplossen van de problemen tussen de betreffende engineers en hun directie."

Namens de ondernemingsraad van Simac Techniek NV, René Buursma, Voorzitter, 9 januari 2006

Voor verdere informatie kunt u terecht bij:
· Simac Techniek NV, Eric van Schagen, tel.nr. 040-2582700

Simac Techniek NV
Postbus 340
5500 AH Veldhoven
T: +31 (0)40 258 29 44
F: +31 (0)40 258 27 07
info@simac.com
www.simac.com


---- --