Turkse luchtvaartmaatschappij in Nederlandse handen

Euro holding / unifin groep

De Nederlandse Euro Holding / Unifin Groep in Velp heeft in de laatste week van 2005 een meerderheidsbelang verworven in de Turkse luchtvaartmaatschappij World Focus Airlines.

World Focus Airlines, dat gevestigd is in Istanbul en 110 medewerkers telt, beschikt op dit moment over drie vliegtuigen van het type MD83. Het ligt in de bedoeling nog dit jaar de vloot uit te breiden met twee toestellen van het type Airbus 320. De maatschappij verleent ook operationele diensten voor Turkish Airlines. De heren Ronald R. Croque en Atif Harmanda van Euro Holding / Unifin Groep zijn met directe ingang opgenomen in het bestuur van de World Focus Airlines.

De grote interesse onder Nederlanders voor een tweede woning in Turkije in combinatie met de vastgoedactiviteiten van Euro Holding / Unifin Groep in dat land, liggen ten grondslag aan de overname.

Waren de activiteiten aanvankelijk alleen in de financiële dienstverlening, later werden deze uitgebreid met de ontwikkeling, bouw en verkoop van buitenlands vastgoed. Het bedrijf heeft onder andere in Turkije een aantal zeer succesvolle projecten (Orient Palace Hotels & Resorts) opgezet.

Einde bericht