Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 9 januari 2006

Politie houdt verlichtingscontroles

De politie in het district Bergen op Zoom houdt deze week (fiets)verlichtingscontroles. De aandacht gaat met name uit naar de veiligheid van de schoolgaande jeugd. In de praktijk blijkt nog regelmatig dat vooral jongeren slecht zichtbaar zijn in het verkeer, met alle risicos van dien. De politie hoopt met deze repressieve controles te bereiken dat ouders en hun kinderen zich meer bewust worden van de gevaren, die zij hierdoor lopen. Overtreders krijgen een bekeuring van 20 euro.

STEENBERGEN: Aan de Franseweg en aan de Boomdijk werden maandagmorgen in totaal 8 fietsers bekeurd.

BERGEN OP ZOOM: Op de Fianestraat kregen 10 fietsers een bekeuring voor slechte verlichting.

HOOGERHEIDE: Ter hoogte van de carpoolplaats aan de Antwerpsestraatweg werden 10 fietsers op de bon geslingerd.

OUD GASTEL: Aan de Sint Antoinedijk kregen 12 van de 95 fietsers, die het controlepunt passeerden, een bekeuring.

RUCPHEN: Aan de Gebrande Hoefstraat werden niet alleen 11 fietsers, maar ook 3 motorvoertuigen bekeurd voor het niet-voeren van deugdelijke en complete verlichting.

ROOSENDAAL: Aan de Huybergseweg/Bulkenaarsestraat passeerden enkele tientallen fietsers het controlepunt. Slechts één fietser voerde niet de voorgeschreven verlichting, hoewel het technisch wél allemaal prima bleek te werken.
Ter hoogte van de kruising bij de brandweerkazerne werd korte tijd later gecontroleerd op het rijden door rood licht. Hiervoor werden tussen 9.30 en 10.30 uur zeven fietsers en één automobilist op de bon geslingerd.
Tussen 11.00 en 11.30 uur werd bij automobilisten, die de kruising President Kennedylaan/Willem Dreesweg passeerden, gecontroleerd of de verplichte autogordel werd gedragen. Dit leverde vier overtredingen op.

Woninginbraak

STEENBERGEN: Bewoners van een woning aan de Nieuwstad merkten zondagavond kort na 21.00 uur dat het dievengilde in de loop van de middag of avond van hun afwezigheid gebruik had gemaakt. Vermoedelijk zijn de daders er in geslaagd via de brievenbus de voordeur te openen, die niet met een nachtslot was afgesloten. De gehele woning werd doorzocht, waarbij de daders het vooral gemunt hadden op DVDs en sieraden.

Bedrijfsinbraak

STEENBERGEN: Bij een bedrijf aan de Mosquitostraat werd afgelopen weekend ingebroken. De alarmcentrale schakelde zondagavond omstreeks 23.00 uur een medewerker in, nadat er een inbraakmelding was binnengekomen. Ter plaatse bleek een tweetal ruiten te zijn vernield. Uit de beide kantoorruimten, die hier achter lagen, is computerapparatuur ontvreemd.

Politie houdt wildplasser aan

BERGEN OP ZOOM: De politie wilde zondagavond omstreeks 21.00 uur op het Korenbeursplein een 22-jarige man uit Papendrecht bekeuren voor wildplassen. Omdat de man weigerde zijn identiteitsbewijs aan de politie te tonen, gingen de politiemensen uiteindelijk over tot zijn aanhouding. Dit leverde in eerste instantie wat bemoeienissen op van omstanders, maar uiteindelijk is de man meegenomen naar het politiebureau.

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Zondag werd in de loop van de middag of avond ingebroken in een woning aan de Gentiaanstraat. Aan de achterzijde van de woning werd een raam geforceerd, waarna de dader de woning volledig doorzocht en uiteindelijk met een buit, die bestond uit sieraden, geld en een bankpas weer verliet.

Politie houdt doorrijder aan

BERGEN OP ZOOM: Toen een 36-jarige man maandagmorgen kort na middernacht bij zijn auto kwam, die hij had geparkeerd aan de Zoomvlietweg, zag hij dat iemand tegen zijn auto was aangereden en schade had veroorzaakt. De dader was echter gevlogen zonder zich bekend te maken. Omdat er op de plaats van de aanrijding glasscherven waren achtergebleven, besloot de man zelf alvast een onderzoek in te stellen. Hij trof elders aan de Zoomvlietweg een auto aan met schade, die veroorzaakt leek te zijn door dezelfde aanrijding. Toen de politie ter plaatse kwam, nam zij het onderzoek over. In een gesprek met de 68-jarige eigenaar van de auto gaf deze toe de aanrijding te hebben veroorzaakt. Hij had hiervan geen melding gemaakt, omdat hij te veel alcohol had genuttigd om zijn auto te mogen besturen. Eenmaal op het bureau constateerde de politie bij de ademanalyse dat de uitslag op dat moment 592 ug/l betrof. De politie maakt proces verbaal tegen de doorrijder op.

Politie houdt vrouw aan voor mishandeling ex

BERGEN OP ZOOM: Maandagmorgen hebben twee voormalige geliefden uit Bergen op Zoom aan het Wilhelminaveld voor de nodige ophef en rumoer gezorgd. Beide hadden blijkbaar voor de verwerking van hun verdriet en teleurstelling om de verbroken relatie hun heil gezocht in de alcohol, waardoor de communicatie over enkele persoonlijke bezittingen kort na middernacht uitliep op het nodige duwen en trekken. De 50-jarige man raakte hierdoor licht gewond. Toen de politie ter plaatse kwam en het verhaal van de man had aangehoord, hield zij de 42-jarige vrouw aan. Na verhoor is zij enkele uren later weer op vrije voeten gesteld. De politie zal proces verbaal opmaken.

Politie houdt man en vrouw aan op verdenking van inbraak

BERGEN OP ZOOM: Naar aanleiding van een tip van een attente getuige, heeft de politie maandagmorgen een 52-jarige vrouw uit Roosendaal en een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De twee lagen te slapen in een caravan op de camping aan de Heimolen. Zowel deze caravan als een nabijgelegen schuurtje waren opengebroken. De twee verklaarden beide dat ze slechts een onderkomen hadden gezocht voor de nacht, omdat ze op hun vaste verblijfsadres niet welkom waren geweest. Ze verklaarden niets te hebben gestolen. Uiteindelijk zijn ze na verhoor in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld. De politie zal in ieder geval proces verbaal opmaken voor het plegen van huisvredebreuk.

Woninginbraak

WOENSDRECHT: Dieven wisten zich zondagmiddag of avond via een opengebroken klepraam de toegang te verschaffen tot een woning aan de Bossestraat. In afwezigheid van de bewoners werd de gehele woning door de daders doorzocht. Uiteindelijk werden onder meer een laptop, een geldbedrag, sieraden en kristallen beeldjes gestolen.

Bedrijfsinbraken

ROOSENDAAL: In hetzelfde weekend werd tot tweemaal toe ingebroken in een bedrijfspand aan de Kroevenlaan. Twee bedrijven in het pand werden beide keren de dupe. Zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als zondagavond wist het dievengilde een raam van het pand te forceren en zichzelf hierop toegang te verschaffen tot het pand. Ook de buit (computerapparatuur) had in beide gevallen dezelfde aard. In beide bedrijven werden in totaal 2 beeldschermen en 3 laptops met toebehoren weggenomen.

ROOSENDAAL: In de loop van het weekeinde is er ingebroken in een schoenenwinkel in de Roselaar. De inbrekers hebben het pand betreden via het dak van het pand, nadat zij in dit dak een gat hadden gemaakt. In hun zoektocht naar buit werden in het pand diverse vernielingen gepleegd. De daders hebben uiteindelijk bij de diefstal diverse handtassen, een koffer en meerdere schoenen, laarzen, sloffen en sokken meegenomen.
Bij een andere winkel in de Roselaar heeft men afgelopen weekeinde voor de derde maal in één week getracht in te breken. Ook deze keer slaagde de dader er door de getroffen beveiligingsmaatregelen niet in binnen te komen.

Woninginbraak

WOUW: Een bewoner van de Donkenweg kwam zondagavond na een skivakantie van een koude kermis thuis, toen ze thuis tot de ontdekking kwam dat er was ingebroken. Met behulp van een breekvoorwerp werd een raam geforceerd, waarna de daders binnen wisten te komen. De woning werd geheel doorzocht en ook een loods, die bij de woning staat, werd opengebroken. De buit bestond uit een home-cinemaset en opnameapparatuur, een spelcomputer en sieraden. Vanuit de loods werd onder meer een kostbare compressor meegenomen, die op een aanhangwagen was bevestigd. In deze loods was tevens een grote hoeveelheid bezittingen van een andere familie opgeslagen. Hiervan werden onder meer de wasmachine, wasdroger, diverse gereedschappen en diverse fietsen meegenomen. Ook verschillende verhuisdozen van de andere familie werden meegenomen. Vermoedelijk heeft de inbraak in de loop van het afgelopen weekeinde plaatsgevonden.

Auteur: Manon Ostendorf