2e persbericht van maandag 9 januari 2006

Eindhoven, 09-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie mannen pakken fiets en rugzak af

Drie onbekende mannen hebben maandag tussen 7.00 en 7.15 uur de fiets en de rugzak van een 29-jarige Eindhovenaar afgepakt. Het slachtoffer fietste over de Vensedijk toen de drie mannen hem dwongen te stoppen. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn fiets en rugzak afgeven. De fiets is een groene Giant. De rugzak is blauw en in de rugzak zaten onder meer een gsm, paspoort en bankpas.

Eindhoven: Snorfietster gewond bij verkeersongeval

Een 48-jarige Eindhovense snorfietster is maandag om 12.05 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Marconilaan Boschdijk. De vrouw reed over de Marconilaan en stak met groen licht de Boschdijk over. Een 38-jarige automobilist uit Meijel reed in dezelfde richting maar sloeg rechtsaf de Boschdijk op. Hij zag de snorfietster niet en liet de doorgang niet vrij. De vrouw is met letsel aan haar arm in het ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Fietser valt over hond

Een 70-jarige Eindhovense fietser is maandag om 13.15 uur gewond geraakt toen hij op het fietspad van de Count Basiegracht over een hond viel. De hond was aangelijnd aan een lange lijn en de eigenaar, een 22-jarige Eindhovenaar, liep te telefoneren en lette even niet op. De hond stak het fietspad over en de fietser kon de hond niet meer ontwijken. De fietser is met letsel aan zijn heup in het ziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Verlichtingscontrole

Op de Oude Bosschebaan is maandag tussen 7.30 en 8.00 uur een verlichtingscontrole gehouden. Tien (brom)fietsers kregen een bekeuring.

Eindhoven: Roodlichtcontrole

Op de kruisingen Meerveldhovenseweg Keverberg, Aalsterweg Sint Gerarduslaan en Stratumsedijk Sint Jorislaan zijn maandagmorgen roodlichtcontroles gehouden. 26 fietsers en vier automobilisten reden door rood en kregen een bon. Een automobilist zat niet handsfree te bellen en werd daarvoor bekeurd.

Someren: Politie arresteert verdachte van zedenmisdrijf

De politie heeft zondagavond een man van 33 jaar uit Someren aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij zondagochtend een zedenmisdrijf heeft gepleegd. Rond 3.15 uur belde hij aan bij de 71-jarige bewoonster van een huis in de wijk Plan Loove. Nadat de vrouw de deur had geopend, werd zij in haar huis het slachtoffer van het misdrijf. Dat gebeurde onder dwang van een vuurwapen. Nadat de vrouw uit haar woning kon vluchten en werd opgevangen door buurtgenoten, is de politie gewaarschuwd. Die heeft een onderzoeksteam van tien mensen gevormd en een grootscheeps onderzoek ingesteld. Zo is er onder meer een buurtonderzoek gehouden in de woonomgeving van de vrouw. Zondag rond 19.30 uur kon de verdachte worden aangehouden, nadat hij zichzelf bij de politie had gemeld. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en wordt woensdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris in Den Bosch. Het wapen is inmiddels gevonden.

Oirschot: Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar mensen die meer weten van een incident van zondagmiddag op de snelweg A58 bij het viaduct Kempenweg. Rond 16.00 uur is vanaf dat viaduct een onbekend voorwerp, mogelijk een steen, naar beneden gegooid. Dat kwam op de voorruit van een auto terecht, waardoor een gat in de ruit kwam. De bestuurster uit Sint Oedenrode heeft drie jongens van ongeveer 12 jaar oud op het viaduct zien staan, die mogelijk het voorwerp naar beneden hebben gegooid. Mensen die meer weten, worden verzocht de politie in Oirschot te bellen via 0900-8844.

Geldrop: Zestien bekeuringen bij verlichtingscontrole

Op de Eindhovenseweg zijn maandag tussen 7.15 en 8.30 uur zestien (brom)fietsers bekeurd omdat ze niet de goede verlichting op hun voertuig hadden.

Valkenswaard: Twintig bonnen voor foute verlichting

Bij verlichtingscontroles op de Tienendreef en de Westerhovenseweg zijn maandag tussen 7.20 en 8.10 uur twintig bekeuringen uitgeschreven. De bekeurden hadden geen goede verlichting.