Ingezonden persbericht


de Hajé de Jager: Meer gebruikmaken van kansen voor de horeca
Mime-Version: 1.0

Meer gebruikmaken van kansen voor de horeca

Woerden, 9 januari 2006 - "Vernieuwing van producten en diensten, mogelijkheden die ontstaan door vergrijzing en in de zorgmarkt, rookbeleid en goed inspelen op 'beleving'. Het zijn allemaal kansen waar horecaondernemers meer gebruik van kunnen maken". Dit zei voorzitter Hajé de Jager tijdens de nieuwjaarsreceptie van Koninklijk Horeca Nederland te Amsterdam.

Koninklijk Horeca Nederland zet zich in om haar leden hierbij te helpen. De Jager wees tevens op de kansen die liggen in het themajaar 'Rembrandt400'. "Het thema biedt vele kansen voor toerisme, dus ook voor de horeca". Het was dan ook niet toevallig dat de nieuwjaarsreceptie van Koninklijk Horeca Nederland volledig in het teken stond van Rembrandt.

Koninklijk Horeca Nederland heeft voor het nieuwe jaar meer doelen voor ogen. "Wij houden de overheid aan haar belofte om de lasten- en regeldruk met 25% te verminderen. In 2005 zijn de eerste stappen gezet met als klap op de vuurpijl het actieplan van Staatssecretaris van Gennip. Op dit moment staat de teller echter op 11% lastenvermindering. Er is dus nog een weg te gaan tot de beloofde 25% is bereikt", aldus De Jager.

Administratieve lastenvermindering is niet de enige inzet van de brancheorganisatie. De Jager: "Wij zetten ons in 2006 onder meer in voor de aanpak van inspecties van de Voedsel en Waren Autoriteit, het afschaffen van de toeristenbelasting, verbetering van het horecaonderwijs met landelijke kaders en de aanpassing van de Drank- en Horecawetgeving", aldus De Jager. "Ook innovatie blijft een belangrijk speerpunt".

In 2006 wordt in de horeca een geringe omzetstijging verwacht van 2,5% en een verbetering van het rendement met 3,5%. Met een matig omzetgroeiperspectief en stijgende energiekosten blijft het van belang om na te denken over samenwerking met andere horecabedrijven bij inkoop en met andere bedrijven buiten de branche bijvoorbeeld op het gebied van thema-arrangementen.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -