Gemeente Den Haag

De Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) start op 9 januari a.s. met permanente teams op alle stadsdeelkantoren. Zij zijn het aanspreekpunt voor bewoners en instellingen.
De teams gaan intensief samenwerken met het buurthuis-, ouderen- en jongerenwerk, met bewonersorganisaties en instellingen die zich bezig houden met integratie en emancipatie.
Vanuit de stadsdeelkantoren kunnen zij snel reageren op vraag en aanbod, meer maatwerk leveren en zonodig het werk direct afstemmen met andere gemeentelijke diensten op de stadsdeelkantoren.

Door met vaste stadsdeelteams te werken is de dienst OCW beter bereikbaar en wordt de best mogelijke service geboden aan bewoners en instellingen. Klantgerichtheid staat voorop.
Zij hebben een aantal bevoegdheden en een budget om direct zaken te doen. De taken op het brede welzijnsterrein zijn het eerste deel van de deconcentratie van dienstverlening door de dienst OCW. De teams zijn ook aanspreekpunt op de andere terreinen van de dienst OCW namelijk volksgezondheid, onderwijs, cultuur en sport. Zij zijn de schakel met deze onderdelen van de dienst.

Vanaf de start van de dienst OCW in 1997 werken meerdere onderdelen dagelijks in de stadsdelen. De jeugdgezondheidszorg van de GGD, het aanbod van sportaccommodaties en -activiteiten en faciliteiten voor het onderwijs zijn kenmerkend voor deze dienst. Wat ontbrak was een duidelijk aanspreekpunt van de dienst. De nieuwe stadsdeelteams gaan daarin voorzien.