Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Ontruiming actiekamp en kap bos verwacht op 9 januari

GroenFront! klaar voor langdurige geweldloze ontruiming.

Schinveld - De ontruiming van het actiekamp van GroenFront! in de Schinveldse Bossen wordt verwacht op maandag 9 januari. Uit verschillende betrouwbare bronnen heeft GroenFront! vernomen dat op deze datum politie en marechaussee gaan proberen te beginnen met deze langdurige ontruiming.

De inwoners van Schinveld, Brunssum en omgeving hebben aangekondigd massaal het bos in te gaan, zij zullen, samen met GroenFront!, er alles aan doen om het bos te redden. Er kan dus gerekend worden op massaal verzet vanuit de bevolking.

De komende week zal GroenFront! gebruiken om het actiekamp nog verder uit te bouwen, zodat de ontruiming zo lang mogelijk gaat duren. Verder zullen zowel GroenFront! als de Vereniging Stop AWACS Overlast binnenkort de alarmlijsten in werking stellen en zoveel mogelijk mensen het bos in proberen te krijgen. "We kunnen het bos redden, maar alleen als er genoeg mensen meedoen", aldus GroenFront!-activist Jos.

Op de website groenfront.nl staat informatie voor buurtbewoners die zich op de alarmlijst willen zetten of meer achtergrondinformatie willen over het bos ingaan tijdens of voor de ontruiming. Daarnaast zullen er de komende dagen huis aan huis folders verspreid worden waarin mensen worden opgeroepen naar het bos te komen zodra de ontruiming begint.

Tevens roept GroenFront! activisten uit Nederland, België, Duitsland en andere landen en ook buurtbewoners op om te komen helpen met het kamp verder uit te bouwen. ---------------------------------------------

niet voor publciatie:
Voor commentaar
Peter Polder 06-26200729
Rutger 06-30923769

--

No Compromise in Defence of Schinveldhttp://www.groenfront.nl