Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 003

datum: 3 januari 2006

Inspraakbijeenkomst herontwikkeling Puntenburg/Trapezium

Op maandag 9 januari houdt de gemeente Amersfoort een inspraakbijeenkomst over de plannen van de herontwikkeling Puntenburg/Trapezium. Dit betreft het voorontwerp-bestemmingsplan Centraal Stadsgebied-Noord, het Beeldkwaliteitplan en de programma's van eisen voor Puntenburg-Noord Blok F en G. De plannen worden gepresenteerd door middel van beeldmateriaal zoals thematische informatieborden, een PowerPointpresentatie en een maquette van het gebied. Bezoekers van de inspraakbijeenkomst kunnen hun vragen stellen aan de projectleider, stedenbouwkundige en betrokken ambtenaren. Geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf 16.00 tot 21.00 uur in de Observant, Stadhuisplein 7 in Amersfoort.

Tot en met 17 januari 2006 liggen het voorontwerp bestemmingsplan Centraal Stadsgebied-Noord (partiële herziening 2006, Herziening Puntenburg/Trapezium 2006), het Beeldkwaliteitplan en de programma's van eisen voor Puntenburg-Noord Blok F en G ter inzage in Stadsinformatiecentrum De Observant, Stadhuisplein 7 in Amersfoort. Betrokkenen kunnen hun schriftelijke inspraakreactie voor 18 januari 2006 bij de gemeente indienen.

Tweede ronde
Het herontwikkelingsplan is in september 2004 al eerder onderwerp van inspraak geweest. De raad heeft op 6 april 2005 het herontwikkelingsplan vastgesteld. Dit is nu nader uitgewerkt in een bestemmingsplan, programma van eisen en een beeldkwaliteitplan. Deze stukken liggen nu ter inzage.

Informatie: Mirjam Boon, communicatieadviseur voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), afdeling Economische Ontwikkeling van de Gemeente Amersfoort, tel. 033 496 45 48 of 06 55 12 39 83, e-mail: mcm.boon@amersfoort.nl.


---- --