Volvo komt met compacte auto

Volvo cars

Beesd, 4 januari 2006 - Volvo Cars presenteert op 9 januari in Detroit de Volvo C30 Design Concept. Een auto die een helder beeld geeft van de nieuwe compacte Volvo C30, die op de Autosalon van Parijs in september 2006 zijn primeur gaat beleven.

Volvo richt zich met de C30 nu duidelijk op een jongere doelgroep. Ook zij hebben immers recht op hun 'eigen' Volvo. 'Uit onderzoek weten we dat er een grote, jonge doelgroep is die zich aangetrokken voelt tot ons merk, maar tot op heden geen model kan vinden dat hen aanspreekt. De Volvo C30 moet hier verandering in gaan brengen', aldus Fredrik Arp, President en CEO van Volvo Cars.

De Volvo C30 wordt een opvallende auto met een zeer dynamisch profiel. Vooral de achterkant is kenmerkend, met name door de hoefijzervormige achterlichten en de glazen derde deur. Deze subtiele glazen deur zagen we al eerder in de Volvo 1800 ES.

De uiteindelijke Volvo C30 zal tijdens de Autosalon van Parijs in september 2006 voor het eerst aan de wereld worden getoond, waarna hij tegen het einde van het jaar in Nederland op de markt komt. De Volvo C30 speelt een belangrijke rol in het streven van Volvo Car Corporation te groeien naar de verkoop van 600.000 auto's per jaar. Daarvoor is het essentieel dat de Zweedse fabrikant het modellenaanbod uitbreidt, zodat men een compleet nieuwe doelgroep kan bereiken.


-------------------------------------------

Noot voor de redactie,