Gemeente Rotterdam

Nr. 2
6 januari 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 9 t/m 15 januari 2006

Wethouder Van den Anker spreekt tijdens Nieuwjaarsbijeenkomst GGD Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) spreekt op maandag 9 januari om 15.30 uur tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de GGD, in het gebouw van de GGD aan de Schiedamsedijk 95. De wethouder zal o.m. haar visie geven op de ontwikkelingen rondom de fusie met de GGD Rotterdam e.o. en de GGD Nieuwe Waterweg Noord (Schiedam, Vlaardingen en Maassluis) en het belang van de regiefunctie van de GGD. Adequate regie op zorg moet voorkomen dat groepen mensen, vooral sociaal zwakkeren, in de knel komen. De nieuwjaarsbijeenkomst duurt tot 17.30 uur. (Voor meer informatie: Communicatie GGD, Peter van Rijn, tel. 010 - 433 96 95 of 06 51 95 77 52)

Wethouder Geluk bezoekt jongerencentrum The Mall in Spangen Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) brengt op dinsdag 10 januari om 18.15 uur een bezoek aan jongerencentrum The Mall aan de Laanslootseweg 22 in Spangen. De wethouder zal hier in gesprek gaan met jongeren uit de buurt. Jongerenwerkers en vrijwilligers van The Mall zetten zich in om jongeren uit de buurt op weg te helpen bij hun ontwikkeling door het organiseren van allerlei activiteiten. (Voor meer informatie: The Mall, Frank Verstrijen, tel. 010 - 262 10 85 of 06 - 54 73 62 08)

Burgemeester Opstelten opent beurs People's Business Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op woensdag 11 januari om 14.30 uur de beurs People's Business, dat plaatsvindt in de Oscar Auditorium in het World Trade Center gelegen aan het Beurplein 37. De middag begint met een seminar dat gericht is op buitenlandse bedrijven die in Rotterdam en omstreken zijn gevestigd. De beurs duurt twee dagen en is ook bedoeld om contacten te leggen tussen het Rotterdamse en buitenlandse bedrijfsleven. De organisatie ligt in handen van de Kamer van Koophandel, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, World Trade Center en de gemeente Rotterdam. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert, tel. 010 - 417 91 19 of 06 - 53 24 80 21)

Wethouder Van Sluis bij diploma-uitreiking werkgelegenheidsproject Haven Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) zal op woensdag 11 januari om 17.15 uur jongeren toespreken die met succes het werkgelegenheidsproject Revit hebben doorlopen. Revit biedt werkzoekende, ongeschoolde Rotterdamse jongeren de mogelijkheid via een 'leer - werktraject' in te stromen in de havensector. 21 van de 34 jongeren die begin 2005 zijn begonnen aan het opleidingsprogramma hebben inmiddels een baan gevonden. Revit is een samenwerkingsproject van het Havenbedrijf, het Scheepvaart- en Transport College, de gemeente Rotterdam en de bedrijven Matrans, ECT, EMO, EECV en RSC. Hoewel het een besloten diploma-uitreiking betreft is er vooraf informatie beschikbaar voor de pers. (Voor meer informatie: Havenbedrijf Rotterdam, Tie Schellekens, 06- 53 32 53 34)

Wethouder Geluk gaat in gesprek met autochtone ouderen Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) zal op woensdagmiddag 11 januari in gesprek gaan met autochtone ouderen die zich ontheemd voelen in eigen stad. Naar aanleiding van het verschijnen van het actieprogramma "Rotterdam zet door" heeft de wethouder enige tijd geleden een gesprek gehad met vertegenwoordigers van het wijkpastoraat. Hieruit bleek dat met name oudere autochtone Rotterdammers zich niet prettig voelen bij de huidige ontwikkelingen in buurten en wijken. De wethouder zal als gevolg hiervan een aantal gesprekken voeren met ouderen in de stad. Voor pers is er gelegenheid om na afloop vragen te stellen aan de wethouder. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Farida Aghris, tel. 010 - 417 21 77 )

Burgemeester Opstelten reikt Rotterdam Marketing Award uit Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op woensdag 11 januari om 18.00 uur de Rotterdam Marketing Award uit. De uitreiking vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van Rotterdam Marketing in Zaal Staal in het World Trade Center aan het Beurplein 37. Deze jaarlijkse Award is bestemd voor een man of vrouw die zich in het afgelopen jaar heeft ingezet om Rotterdam internationaal op de kaart te zetten. Het nieuwjaarstreffen is een gezamenlijk initiatief van: Rotterdam Topsport, Rotterdam Marathon, Dienst Recreatie Rotterdam, Dienst Kunst en Cultuur, Rotterdam, Festivals en Ondernemersfederatie Rotterdam City. (Voor meer informatie: Rotterdam Marketing, Paola Cerroni, tel. 010 - 205 15 02)

Wethouder Van den Anker presenteert resultaten 3 jaar veiligheid in het Centrum Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) presenteert op donderdag 12 januari om 15.45 uur de belangrijkste resultaten van de aanpak van 3 jaar veiligheid in het Centrum van Rotterdam en het Centraal Station. Van den Anker hangt een poster op de etalage van Rotterdam Centrum Veilig (hoek Stadhuisplein en Coolsingel) met de belangrijkste resultaten van de afgelopen jaren. Aansluitend vindt in de kelder van boekhandel Donner de 23e infomeeting van Rotterdam Veilig plaats. Daar blikt de wethouder samen met het publiek terug op de resultaten van veiligheid in het Centrum van Rotterdam en spreken zij ook voor 2006 hun wensen uit. (Voor meer informatie: Communicatie Rotterdam Centrum Veilig, Jordi van den Heuvel, tel. 010 - 440 07 33 of 06 - 10 90 79 50)

Wethouder Geluk onthult nieuwe naam DSO tijdens nieuwjaarsreceptie Wethouder Geluk zal op donderdag 12 januari van 16.00 uur tot 18.00 uur de nieuwe naam van de Dienst Stedelijk Onderwijs onthullen. Deze feestelijke onthulling zal plaatsvinden tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Hulstkampgebouw aan de Maaskade 120. Er is gekozen voor een nieuwe naam omdat de huidige naam 'Dienst Stedelijk Onderwijs' niet meer voldoet. De dienst is de laatste jaren gegroeid en coördineert niet alleen meer het onderwijsbeleid maar heeft ook de regie over het jeugdbeleid, integratiebeleid en de sociale kwaliteit. (Voor meer informatie: Communicatie DSO, Anneth van Manen, tel. 010 - 891 44 42)

Wethouder Hulman geeft startschot voor verbouw Las Palmas Op vrijdag 13 januari vanaf 15.00 uur geeft wethouder Stefan Hulman (o.m. Kunstzaken) op de Wilhelminakade 66, het officiële startschot voor de verbouw van Las Palmas. Las Palmas is het voormalige werkplaatsengebouw van de Holland Amerikalijn van 1953. In 2007 opent Las Palmas weer haar deuren en gaat ruimte bieden aan diverse instellingen en bedrijven voor beeldcultuur. In het vernieuwde Las Palmas van 22.000 m² vestigen zich onder meer het Nederlands fotomuseum en diverse bedrijven in de creatieve sector. (Voor meer informatie: OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, afdeling Communicatie, Anja Pels, tel. 010 - 489 59 61)

Wethouder Hulman draagt historische maquettes over aan NAi Wethouder Stefan Hulman (o.m. Kunstzaken) draagt op vrijdag 13 januari een twintigtal bijna honderd jaar oude maquettes overaan het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). De officiële overdracht vindt plaats vanaf 17.00 uur in het NAi Open Maquettedepot op het terrein van de Van Nelle Ontwerpfabriek, aan de Van Nelleweg1. De maquettes zijn gemaakt voor de in 1912 uitgeschreven prijsvraag voor een nieuw Raadhuis van Rotterdam. Vanwege het belang dat de gemeente Rotterdam aan deze maquettes hecht, worden de gipsen modellen verhuisd van de zolder van het Raadhuis naar het recentelijk geopende NAi Open Maquettedepot in een van de Schiehallen van de Van Nelle Ontwerpfabriek. De maquettes bevinden zich sinds 1920 op de zolder van het Rotterdamse Stadhuis. Ze geven een goed beeld weer van het vooroorlogs verleden en van de Nederlandse architectuur van het begin van de twintigste eeuw. De maquettes zijn bijzonder vanwege hun ouderdom, het materiaal (gips) waarvan ze gemaakt zijn, de gevarieerde samenstelling en het monumentale formaat in combinatie met een gedetailleerde uitvoering. (Voor meer informatie: Nederlands Architectuurinstituut, afdeling Marketing en Communicatie, Anouk Glaudemans, tel 010 - 440 12 55)

Burgemeester Opstelten opent IMC Weekendschool
Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op zondag 15 januari om 14.00 uur de IMC Weekendschool in het Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC). Het Erasmus MC aan de dr. Molenwaterplein 40 - 50 heeft hiervoor gratis ruimte beschikbaar gesteld. Op de weekendschool krijgen jongeren tussen 11 en 14 jaar, uit sociaal - economisch achterblijvende buurten, elke zondag les van professionals die met passie hun vak uit oefenen. De kinderen kunnen lessen volgen in geneeskunde, recht, filosofie, poëzie, wiskunde, sterrenkunde en beeldende kunst. Daarnaast kunnen zij trainingen volgen in presenteren, het verkrijgen van informatie en het volgen van colleges. Doel van het weekendschoolonderwijs is jongeren te steunen bij het verbreden van hun kennis, perspectieven en zelfvertrouwen. Zodat zij later gemotiveerd zijn om een goede schoolopleiding te volgen. Alle onderdelen worden gesponsord door bedrijven en fondsen. (Voor meer informatie: IMC Weekendschool, Dene Fransen Daalmeijer, tel. 020 - 514 16 70 of 06 - 24 20 90 28)

En verder.
Zal wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) op woensdag 11 januari om 13.45 uur in kamer 122 van het stadhuis een petitie in ontvangst nemen uit handen van bewoners uit de Afrikaanderwijk. Met het indienen van de petitie doen de bewoners een klemmend beroep op de wethouder om zich in te zetten voor het behoud van de vangnetregeling voor schoolzwemmen. (Voor meer informatie: Anne Kooijman, tel. 010 - 297 38 35)

noot voor de redactie/