Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

----------
de Gastronomische Groote Club presenteert Wine Professional Diamond Awards 2006

Tijdens Wine Professional 2006 zullen verschillende Nederlandse professionals uit de wereld van wijn en gastronomie extra in het zonnetje worden gezet middels een aantal nieuwe prestigieuze onderscheidingen. Deze onderscheidingen worden uitgereikt namens de Gastronomische Groote Club, een initiatief van The Wine & Food Association ondersteund door producenten en leveranciers van gastronomische topproducten.

De drie uit te reiken Wine Professional Diamond Awards, gesponsord door Amsterdam Diamond Center, worden met ingang van 2006 jaarlijks toegekend aan individuen, bedrijven of instanties die de afgelopen tijd door hun passie, vakmanschap en/of unieke prestatie een bijzondere, waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse gastronomie.

Een extra onderscheiding is dit jaar de aanmoedigingsprijs: een reis voor twee personen naar Sint Maarten, voor een jonge professional die op grond van zijn/haar inzet naar de mening van de jury een beloftevolle aanwinst voor de Nederlandse gastronomie is. Ook de meest belovende wijnprofessional, uit handel of restaurantsector, wordt gelauwerd. Voor hem of haar is er de Wine Professional Inspiration Award, beschikbaar gesteld door Royal Leerdam.

De Wine Professional Diamond Awards-ceremonie vindt plaats op maandag 9 januari, aan het slot van de openingsdag van Wine Professional 2006, in het Amorim Wijntheater. Onder het genot van een glas Champagne Moët et Chandon of Vino de Jerez met kaviaar van House of Caviar & Fine Food kunnen de genodigden niet alleen getuige zijn van de feestelijke huldiging, maar ook deelnemen aan een verrassende verloting die past bij de Wine Professional Diamond Awards.

----------


Ingezonden persbericht