Politie Friesland

Aanhouding drie verdachten

Buitenpost, 09-01-2006 o Zondag 8 januari zijn rond 04.10 uur drie verdachten in de Kerkstraat aangehouden inzake het niet voldoen aan bevel of vordering.
Agenten die in het bureau aan de Kerkstraat werkten, constateerden dat een groep jongeren luidruchtig door de Kerkstraat liep en baldadig waren. De agenten gingen met de jongeren in gesprek, maanden de jongelui om rustig te zijn en te vertrekken. Enkele jongeren voldeden aan dit verzoek. Twee jongens van 17 jaar uit Buitenpost negeerden dit verzoek en zijn aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt, het duo is daarna weer vrijgelaten.
Even later belde een 18-jarige inwoner van Buitenpost aan bij het bureau. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en meldde aan de agenten dat hij zijn fietssleutel verloren was. De agenten attendeerden hem op een taxi en vroegen hem om te vertrekken. De verdachte voldeed hier niet aan en belde even later nogmaals aan. Hierop is hij aangehouden en ingesloten om zijn roes uit te slapen. Hij is zondag in de loop van de dag, na verhoor, weer vrijgelaten.