Ingezonden persbericht


--------------------------------------------------PERSBERICHT--------------------------------------------

Eerste digitale rekenmeester biedt complete leergang rekenen

Muiswerk Educatief, bekend van de diagnostische taalprogramma's voor het onderwijs, brengt eind januari het eerste deel van een complete leergang rekenen voor het basisonderwijs op de markt. Bijzonder is, dat de gehele leergang digitaal aangeboden wordt.

De leergang 'Rekenen op maat' maakt optimaal gebruik van de unieke kenmerken die computers in het leerproces met zich meebrengen. Leerlingen leren rekenen aan de hand van een goede balans tussen zelfstandig werken en didactische begeleiding door de software. De digitale rekenmeester past zich automatisch aan het tempo en het niveau van de leerling aan. De lesstof wordt in kleine stapjes aangeboden in één of meerdere uitlegschermen voor iedere oefening, zowel visueel als auditief. Op elk goed antwoord volgt positieve feedback, wat de leerling motiveert. Op elk fout antwoord volgt een adequate reactie, iets wat noodzakelijk is bij het zelfstandig leren met behulp van een computer. Scores en gegeven antwoorden worden automatisch opgeslagen en kunnen op elk gewenst moment door de leerkracht bekeken worden.

Het eerste product verschijnt eind januari 2006 op de markt. Rekenen op maat 1 start met het in stappen leren herkennen van de cijfers 0 t/m 12. Er wordt aangesloten bij het niveau van leerlingen van eind groep 2, begin groep 3. Een grote variatie in oefenvormen wordt aangeboden rondom elementaire leerstofonderwerpen, zoals de volgorde van de cijfers, het koppelen van de cijfersymbolen aan hoeveelheden, het samenstellen van ongestructureerde hoeveelheden, het splitsen van hoeveelheden, het werken met groepjes en begrippen als meer, minder, teveel, te weinig, genoeg, kleiner dan en groter dan.

Rekenen op maat 1 bevat twee toetsen en 58 oefeningen die steeds wisselen van inhoud. Bij de oefeningen wordt gebruik gemaakt van ongeveer 95 uitlegschermen, 600 vragen, 800 plaatjes en 950 geluidsfragmenten. Alle uitlegschermen, vragen en antwoorden worden zowel visueel als auditief aangeboden. Rekenen op maat 1 kost 150,- euro excl. BTW voor vijf gelijktijdige gebruikers. Tot 1 juli geldt een introductiekorting van 20%. Onbeperkt gebruik is mogelijk vanaf 67,50 euro excl. BTW per jaar. Meer informatie vindt u via www.muiswerk.nl, telefonisch via 0297 361664 of per e-mail via verkoopmw@muiswerk.nl. De leergang wordt ontwikkeld in samenwerking met E-didact.

--------------------------------------------EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------

Noot aan de redactie:
Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van diagnostisch toets- en oefenmateriaal voor alle onderwijssoorten. De programma's helpen docenten efficiënt omgaan met niveauverschillen in de klas. Elke leerling krijgt namelijk een oefenprogramma op maat en oefent hiermee alleen zijn zwakke punten. Rekenen op maat wordt ontwikkeld in samenwerking met E-didact (www.e-didact.nl).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linette Eveleens, Muiswerk Educatief, Ondernemingsweg 56e, 1422 DZ, Uithoorn, e-mail: infomw@muiswerk.nl, telefoon: 0297-361664.

Voor schermvoorbeelden zie:
http://www.muiswerk.nl/downdoc/Uitlegscherm.jpg
http://www.muiswerk.nl/downdoc/OefeningA7.jpg
http://www.muiswerk.nl/downdoc/OefeningG3.jpg
http://www.muiswerk.nl/downdoc/OefeningH1.jpg
Voor PPS-presentatie zie: http://www.muiswerk.nl/downdoc/RRM1.pps Vergroot scherm voor optimale weergave.