Gemeente Delft

Gemeente werkt hard aan verplaatsing van de dagopvang naar de Surinamestraat

De gemeente Delft werkt, samen met andere partijen, hard en zorgvuldig aan de verplaatsing van de dagopvang Dienstencentrum over de Brug. Zo wordt er gewerkt aan een beheerplan, worden er plannen gemaakt voor de verbouwing van het pand en zijn er wijkschouwen gehouden.

Het beheerplan wordt voorbereid door een beheerplatform in oprichting (i.o.). Doel van het beheerplatform i.o. is het voorkomen van overlast als gevolg van de dagopvang voor daklozen en verslaafden. Op dit moment bestaat het beheerplatform i.o. uit vertegenwoordigers van het Dienstencentrum, bezoekers van de dagopvang, de politie Haaglanden, de Mondriaan Onderwijsgroep en de gemeente Delft. Naar verwachting schuiven eind januari een aantal bewoners op persoonlijke titel aan bij het beheerplatform i.o. Belangenverenigingen nemen nog geen deel aan het platform, wel worden zij via verslagen op de hoogte gehouden. Het beheerplan wordt uiteindelijk vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

Afgelopen november zijn er vier wijkschouwen georganiseerd. Uit de schouw zijn onder andere mogelijke hangplekken, onoverzichtelijk groen en plekken zonder sociale controle naar voren gekomen. Van alle aangegeven knelpunten zijn foto's gemaakt. De wijkschouwen leveren belangrijke input voor het beheerplan. De verslagen van de schouwen zijn naar de deelnemers aan de schouw verzonden.

Voor de verplaatsing van de dagopvang naar Surinamestraat 1 heeft de raad een krediet beschikbaar gesteld van één miljoen euro. Gezien de kosten die moeten worden gemaakt in verband met de koop- en aanneemovereenkomst stelt het college de raad voor nu vast een bedrag van 100.000 euro beschikbaar te stellen. Noot voor de redactie (

Gemeente Delft