Amsterdam Airport Schiphol

ad39c4.jpg

Published: 10:48 09.01.2006 GMT+1 /Source: Amsterdam Airport Schiphol

Passagiers van Amsterdam Airport Schiphol doneren 140.000 Euro

Het afgelopen jaar hebben passagiers van Amsterdam Airport Schipol ruim 140.000 Euro gedoneerd aan Habitat for Humanity. Habitat for Humanity is een internationale non-profit hulporganisatie, actief in meer dan 95 landen. Het doel van deze organisatie is om betaalbare en veilige huizen te bouwen voor gezinnen in nood.

Amsterdam Airport Schiphol stelt jaarlijks 21 collectezuilen achter de paspoortcontrole ter beschikking aan een goed doel. Voorwaarde is dat de organisatie wereldwijd actief is en geen politieke binding heeft.

De opbrengst van de collectezuilen van Amsterdam Airport Schiphol van 2006 zal naar het Liliane Fonds gaan. Het Liliane Fonds helpt kinderen met een handicap of een beperking in ontwikkelingslanden om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Vrijdag 6 januari heeft Paul Luijten, directeur Corporate Affairs van Schiphol Group de collectezuilen overdragen aan Jan Hofstra, directeur van het Liliane Fonds. Paul Koets, directeur van Habitat for Humanity was bij deze overdracht aanwezig.

Voor meer informatie of een digitale foto van de overdracht van de collectezuilen kunt u contact opnemen met persvoorlichting Schipol Group: 020-6012673.

Met 42,5 miljoen passagiers en ruim 1,4 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2004 de vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 250 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee een van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en een van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven waren eind oktober 2004 57.600 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. http://www.schiphol.nl




Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl