Gemeente Berkel en Rodenrijs


Schouw bedrijventerrein Rodenrijs
Door toepassing van het Keurmerk Veilig Ondernemen op bedrijventerrein Rodenrijs wordt al weer enige tijd gewerkt aan verbeteringen aan het bedrijventerrein. In het kader van deze aanpak is maandag 19 december 2005 en 9 januari 2006 het bedrijventerrein Rodenrijs geschouwd waarbij inbraakpreventie en brandveiligheid centraal stonden.

Deze schouw werd uitgevoerd door politie, gemeente en brandweer. Ook Stichting Bedrijventerrein Rodenrijs was vertegenwoordigd.

Een goed zichtbaar pand is minder aantrekkelijk voor inbrekers. Daarom werden de bedrijven beide avonden door de bril van een inbreker bekeken. Daarbij was `zichtbaarheid' een belangrijk gegeven. Om dit te beoordelen is gekeken naar het verlichtingsniveau op zowel privaat als openbaar terrein en het private- en openbare groen. Een bedrijventerrein dat goed zichtbaar en overzichtelijk is heeft een positieve uitwerking op de inbraakveiligheid maar versterkt ook de veiligheidsgevoelens van de ondernemers, bewoners en bezoekers.

De brandweer hield tijdens de eerste schouw gevelcontroles. Kort voor de jaarwisseling werd speciaal gelet op brandbare materialen dichtbij de gevel. Ook werd gelet op de bereikbaarheid van de panden. De gevelcontroles werden kort na 19 december afgerond om alle brandgevaarlijke situaties vóór oud en nieuw te inventariseren. Bedrijven zijn voor de jaarwisseling door de brandweer benaderd.

Vanzelfsprekend worden de preventie-adviezen vertrouwelijk gecommuniceerd. De ondernemers worden over het tijdstip en de manier waarop later geïnformeerd.

Laatste wijziging website: 17 januari 2006
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs