Gemeente Tilburg

Datum
2 januari 2006

Herbestraten Centaurusweg

Start werkzaamheden maandag 9 januari 2006

Eind november 2005 is in opdracht van de gemeente Tilburg gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de Centaurusweg. Het gaat om het herbestraten van het gedeelte Centaurusweg tussen de Zuiderkruisweg en het eerste kruispunt met de Watermanstraat. Inmiddels is er een noodweg aangelegd tussen de Centaurusweg en de Jac van Vollenhovenlaan. In januari 2006 starten de overige werkzaamheden.

Inhoud werkzaamheden

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

. versmallen van het kruispunt met de Zuiderkruisweg tot twee rijstroken;
. verwijderen van de verkeersregelinstallatie;
. verleggen van het fietspad langs de Zuiderkruisweg om de zichtbaarheid van de fietsers te vergroten;
. opnieuw stellen van de betonbanden langs de Centaurusweg;
. aanbrengen puinfundering;

. opnieuw aanbrengen van de bestaande straatstenen.

Uitvoeringsplanning

Vanaf maandag 9 januari wordt de verkeersregelinstallatie verwijderd. Op vrijdag 13 januari wordt de omleidingsroute opnieuw geplaatst. Afhankelijk het weer, beginnen dan op maandag 16 januari de onderhoudswerkzaamheden. Vanaf deze dag is ook de omleidingsroute van kracht. Aansluitend op deze werkzaamheden wordt de 2e fase, tot het tweede kruispunt met de Watermanstraat, uitgevoerd. Hierna zal de noodweg pas worden verwijderd. Afhankelijk van het weer, duren de werkzaamheden ongeveer tien weken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

De Centaurusweg wordt afgesloten ter hoogte van de werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via de Jac van Vollenhovenstraat en de nieuw aangelegde noodweg. De noodweg kruist het bestaande fietspad nabij de brug over het Wilhelminakanaal. Het vrachtverkeer moet hier voorrang verlenen aan fietsers! De bereikbaarheid van de bedrijven wordt in het werk geregeld. Er kan daarbij over de aangelegde noodweg worden gereden. De werkzaamheden worden steeds uitgevoerd in stukken van 50 tot 100 meter. Het is de bedoeling dat de herbestraten delen van de Centaurusweg zo snel mogelijk worden vrijgegeven voor vrachtverkeer. Hierdoor wordt de overlast in de Jac van Vollenhovenlaan zoveel mogelijk beperkt.

Z.O.Z.

Mogelijke overlast

- Tijdens de uitvoering kunt u tijdelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden.
- Mogelijke geluidsoverlast door af- en aanvoer van materialen en machines.
- Verkeersoverlast van het extra verkeer in de Jac van Vollenhovenstraat.
- Het bedrijfsverkeer moet extra omrijden.

- De toegankelijkheid van de bedrijven wordt tijdelijk versperd; hierover zijn afspraken gemaakt met de bedrijven.

Meer informatie
Heeft u nog vragen over de werkzaamheden, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met Piet van Gorp, toezichthouder. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 540 81 16.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --