Ingezonden persbericht

Unieke demo's Earth and Fire gevonden

ZOETERMEER, 20060109 -- Oud drummer Cees Kalis van de Nederpopgroep Earth and Fire heeft enkele banden teruggevonden met uniek materiaal uit de periode 1968-1970! Op de banden staan 2 van de 3 demo's die in 1968 werden opgenomen: 'My world's on fire' en 'I see a wood', nog met zangeres Manuela Berloth, de zangeres voor Jerney Kaagman. Verder op de banden een deel van een live optreden met Manuela uit 1968 en materiaal en interviews uit de periode dat Earth and Fire net door was gebroken met 'Seasons'.


Vooral de opnames met zangeres Manuela zijn uniek, omdat het hier gaat om de enige opnames met deze zangeres die nog beschikbaar zijn. Voor deze vondst waren er geen opnames met Manuela, die in 1969 werd vervangen door Jerney Kaagman.
De kwaliteit van de demo's is heel slecht, en daarom is het nog niet duidelijk wat er met het opgedoken materiaal gedaan gaat worden.
De website www.earth-and-fire.nl heeft in iedergeval de primeur: op de site is een minuut van de kwalitatief het beste demo 'My world's on fire' te downloaden!



Redactie www.earth-and-fire.nl