Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT; EMBARGO TOT MAANDAG 9 JANUARI 2005, 22.00 UUR -

Peter Elverding (DSM) Topman van het Jaar 2005

Peter Elverding, bestuursvoorzitter van DSM, is maandagavond uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2005. Hij ontving de bijbehorende award uit handen van Gerard Kleisterlee van Philips, de winnaar van 2004. Naast Elverding waren genomineerd: Rijkman Groenink (ABN Amro), Michel Tilmant (ING), Jan Aalberts (Aalberts Industries) en Jeroen van der Veer (Shell). De uitreiking vond plaats tijdens het Nationale Management Diner in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

De verkiezing is een gecombineerde vak- en publieksprijs van de lezers van het internetmagazine Managersonline.nl, het tijdschrift FEM Business en de leden van Managers Netwerk Nederland (MNN). Voorafgaand aan de stemming stelde een jury onder leiding van Frits Fröhlich (voormalig CFO van Akzo Nobel) de topvijf van genomineerden op. In het juryrapport wordt Elverding geprezen om de financiële performance van DSM en zijn heldere strategie, die hij luid en duidelijk communiceert. "In het recente verleden toonde Elverding ook aan dat hij de beloftes die in zijn strategie worden gedaan waarmaakt. De omslag die hij DSM liet maken, levert bij uitstek een duurzame toekomst voor het bedrijf op. Daarnaast looft de jury Elverding om zijn open en duidelijke communicatie naar zijn werknemers. Hij gedraagt zich niet als een zonnekoning, maar heeft een uitstekend team om zich heen geformeerd dat hij laat excelleren," aldus het juryrapport.

De verkiezing Topman van het Jaar wordt sinds 1998 georganiseerd door Managers Netwerk Nederland, de website Managersonline.nl en het tijdschrift FEM Business. Vorig jaar werd Gerard Kleisterlee verkozen tot topman van het jaar. Hij werd voorgegaan door Jaap Blokker (Blokker Holding, 2003), )Ad Scheepbouwer (KPN, 2002), Karel Vuursteen (Heineken, 2001), Cor Boonstra (Philips, 2000), Cees van der Hoeven (Ahold, 1999) , Kees Storm (Aegon, 1998) en Frits Goldschmeding (Randstad, 1997).

Weblinks:
Foto Peter Elverding (ook high density): http://dsm.starbrand.com/scripts/dsm.exe?ctx=20ad82&open=BasketImage:004b7a4a Managers Netwerk Nederland: http://www.managersnetwerk.nl Managersonline.nl: http://www.managersonline.nl
FEM Business: http://www.fembusiness.nl


---

Noot voor de redactie (