Gemeente Graafstroom



Benoeming nieuwe burgemeester

GEMEENTERAAD WIL D.R. (DIRK) VAN DER BORG (50) ALS NIEUWE BURGEMEESTER VAN GRAAFSTROOM

GRAAFSTROOM - Als het aan de Graafstroomse gemeenteraad ligt, wordt de 50-jarige Dirk van der Borg per 1 maart de nieuwe burgemeester van Graafstroom. Zo luidt het unanieme advies van de Graafstroomse raad aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De gemeenteraad volgt daarmee de eveneens unanieme aanbeveling van de vertrouwenscommissie, een speciale afvaardiging uit de gemeenteraad die de afgelopen weken uitvoerig met diverse kandidaten heeft gesproken. Ook de Commissaris van de Koningin zal nog een advies uitbrengen aan de minister, waarna de nieuwe burgemeester van Graafstroom uiteindelijk door de Kroon wordt benoemd.

De Graafstroomse gemeenteraad was eerder vanavond bijeen in een deels besloten en deels openbare vergadering, waarbij werd gesproken over de opvolging van de huidige waarnemend burgemeester mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, die per 1 juli vorig jaar werd benoemd vanwege het vertrek van de heer drs. J. van Belzen naar de gemeente Barendrecht. In die vergadering bleek dat de heer Van der Borg de voorkeur geniet van alle fracties.
De heer Van der Borg, lid van het CDA, is momenteel gemeentesecretaris in de gemeente Rijssen-Holten, een gemeente met ruim 36.000 inwoners. De heer Van der Borg is geboren op 3 november 1955 te Thesinge (Groningen). Hij is gehuwd en heeft 3 kinderen.

Tweeëntwintig sollicitanten
In totaal waren er voor het burgemeesterschap van Graafstroom tweeëntwintig sollicitanten, onder wie twee vrouwen. De vertrouwenscommissie heeft de kandidaten de afgelopen weken getoetst op de kenmerken zoals in de profielschets verwoord, en daarbij kwam de heer Van der Borg dus unaniem uit de bus als de meest geschikte kandidaat.