Leefbaar Utrecht

Persbericht
9 januari 2006

Leefbaar Utrecht kiest lijsttrekker en stelt programma vast

De leden van Leefbaar Utrecht hebben afgelopen zondag wethouder Walther Lenting gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart a.s. Tevens werd het programma vastgesteld waarmee Leefbaar Uttrecht de verkiezingen ingaat.

Walther Lenting is sinds de aanvang van deze collegeperiode wethouder, met onder andere de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Leidsche Rijn en de aanpak van het Stationsgebied in zijn portefeuille. Daarvoor was hij drie jaar raadslid en zodoende is hij van begin af aan betrokken bij Leefbaar Utrecht, dat in 1998 werd opgericht en sindsdien als grootste partij in de gemeenteraad zit.

Daarnaast werd het verkiezingsprogramma na enkele amendementen vastgesteld. Enkele speerpunten zijn de aanleg van transferia aan de stadsrand en het stoppen met de bouw van parkeergararges in het centrum, realisatie van de HOV-baan 'om de Zuid' met een goede compensatieregeling voor aanwonenden van het tracé, de verzelfstandiging van de drie grote gemeentelijke culturele diensten (het Centraal Museum, MC Vredenburg en de Stadsschouwburg) en gratis bewaakte fietstallingsmogelijkheden. Een verkorte versie van ons verkiezingsprogramma staat op www.leefbaarutrecht.nl , de volledige versie staat vanaf dinsdag 10 januari on-line.

Met vriendelijke groet,

Bas Hendriksen
Fractiemedewerker Leefbaar Utrecht
Tel. 030-2861463 Fax. 030-2861034
Kijk voor meer informatie op www.leefbaarutrecht.nl

NIET LINKS, NIET RECHTS, MAAR UTRECHTS!