ChristenUnie


Regina Mac-Nack Amsterdammer van het jaar maandag

9 januari 2006 - 21:08

Foto Regina Mac-Nack Na Andre Rouvoet als beste politicus van het 2004, is Regina Mac Nack kandidaat raadslid van de ChristenUnie Amsterdam (ZO) verkozen tot Amsterdammer van het jaar 2005. Regina is de initiatiefneemster van de voedselbank in Amsterdam Zuidoost, waar ze al meer dan 10 jaar voedsel uitdeelt aan daklozen en arme gezinnen.

Gezinnen zonder geld krijgen wekelijks een gratis voedselpakket, junks en daklozen krijgen een warme maaltijd en kleding. In april werd Mac-Nack in de Ridderzaal in Den Haag door de koningin gehuldigd voor haar werk. Ze staat op nummer 4 op de kandidatenlijst voor de ChristenUnie in Amsterdam Zuidoost.

Onderstaand artikel is verschenen in het Parool

Spektakel in de stadsschouwburg
HANS VAN DER BEEK en MALIKA SEVIL

AMSTERDAM - Een zesdeurslimousine, wit, stopt voor de artiesteningang van de Stadsschouwburg. Boer Floor van kinderboerderij De Gliphoeve, één van de tien genomineerden om Amsterdammer van het Jaar te worden, stapt uit met een grijns die hem de rest van de middag niet meer zal verlaten. Gebbetje van een vriend van boer Floor. Als je gaat, ga je ook in stijl tenslotte.

(...)
Eén voor een druppelen ze binnen, de gegadigden: oud-veiligheidsadviseur Ine van Brenk, Regina Mac-Nack van de Voedselbank, kinderrechter Anita Leeser-Gassan, judoka Guillaume Elmont, bruggenbouwer Ahmed Marcouch, zakenvrouw Rahma el Mouden en dichter Frank Starik.

(...)
Dan de Amsterdammer van het Jaar 2005. Met verreweg de meeste stemmen: Regina Mac-Nack. ''Smile baby,'' zegt Van Nieuwkerk, en dat doet Mac-Nack.

Sprakeloos is ze. Wel weet ze nog alle stemmers te bedanken, en de Heer natuurlijk.

Daarna is het podium van de Stadsschouwburg voor de jazzy salsa van the Ronald Snijders Extended Band, wat, toeval of niet, uitstekend bij de winnares past. Ze staat in elk geval onmiddellijk op de dansvloer. Met de hele Mac-Nackfamilie. En Ine van Brenk.

Toch even een snelle reactie: ''Het was een verrassing en nu is het een spektakel.''

(...)