NACO en Districon winnen de prijsvraag voor de planning van Pudong International Airport Logistic Park, China


9 januari - De combinatie van NACO, Netherlands Airport Consultants B.V. uit Den Haag, het in Maarssen gehuisveste Districon Management Consultants en het locale kantoor van DHV in Shanghai, is als winnaar uitgeroepen van de prijsvraag voor de planning en het ontwerp van een nieuw Logistic Park op Pudong International Airport, Shanghai, China. Het winnende plan bestaat onder andere uit een marktanalyse, een logistiek concept, een planningstrategie en de fysieke vertaling in een conceptueel ontwerp.


Shanghai International Airport verwacht te groeien tot een van de grootste cargo luchthavens ter wereld met een verwacht volume van 7 miljoen ton in 2015. Om dit volume te kunnen accommoderen zijn significante aanpassingen en uitbreidingen van de logistieke faciliteiten nodig. Voor het uitwerken van een ontwikkelingsplan voor een 180 ha groot Logistics Park heeft de Shanghai Advanced Industry Development Co., Ltd. een prijsvraag uitgeschreven en 3 internationale bureaus uitgenodigd.


DHV-dochteronderneming NACO en Districon zijn wereldwijd actief. In China hebben beide bureaus diverse projecten uitgevoerd. NACO, een op luchthavenplanning en -ontwerp gespecialiseerd architecten- en ingenieursbureau, is sinds de jaren tachtig betrokken bij diverse projecten in China. Districon heeft recentelijk een air cargo masterplan voor Beijing Capital International Airport uitgewerkt.


Beide bureaus zullen hun samenwerking op het gebied van air cargo gerelateerde logistieke ontwikkelingen, verder intensiveren en verwachten hun internationale activiteiten, in het bijzonder in China, in de komende jaren uit te breiden.


NACO Netherlands Airport Consultants B.V.

NACO is an independent consultancy and engineering firm, specialised in every aspect of airport planning and design. Since 1949, NACO offers specialist know-how and services for the planning, design and construction of airports and all associated facilities. In January 2003, NACO became part of the DHV group, one of the largest consultancy and engineering groups in The Netherlands.


Districon Management Consultants

Districon is een specialistisch adviesbureau op het gebied van logistiek en distributie met een sterke focus op air cargo logistics.


Meer informatie
Andrea Conrad
(070) 344 63 10