MkbOK.nl geeft iedere woonplaats een veilige startpagina

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20060109 -- Internet - mkbOK.nl, het antwoord voor consument en bedrijf op de steeds groter wordende vraag om veilig en betrouwbaar zaken via het Internet te doen. Geen verrassingen meer aan de kassa van bijvoorbeeld het theater of het stadion wanneer de nietsvermoedende consument met een kleurenkopie naar binnen wil. Geen zakelijke betalingen meer, zonder iets geleverd te krijgen. Iedere woonplaats in Nederland heeft vanaf heden een veilige startpagina gekregen.


Zo heeft elke regio, provincie en woonplaats in Nederland een veilige startpagina gekregen. Bijvoorbeeld: amsterdam.mkbok.nl Met als resultaat 4900 overzichtelijke pagina's, met lokale, regionale of landelijke (gekeurde) winkels en bedrijven aangevuld met handige (lokale) links. Wanneer het mkbOK aanbod onvoldoende of nog incompleet is, kan de gebruiker eenvoudig naar Google of bijvoorbeeld Startpagina uitwijken. Om het zakendoen met gecertificeerde winkels en bedrijven te stimuleren, zijn bovendien links naar Thuiswinkel, Qshops en het Webshop keurmerk toegevoegd.

Het mkbOK keurmerk staat voor weten met wie U zakendoet. Zakendoen met nepwebsites (phising), postbus- en prepaid mobielbedrijven behoren met de nieuwkomer tot het verleden. Vanaf 1 april 2006 krijgt ook iedere branche of thema een eigen veilige startpagina. Dit zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld: vakantie.mkbok.nl of belasting.mkbok.nl

De komende drie maanden gaan door mkbOK gebruikt worden om naar de mening van de gebruiker te luisteren. Lokaal en regionaal weer, nieuws en interessante websites uit de regio worden toegevoegd. Verdere vervolmaking van mkbOK.nl als startpagina zal het grootste deel van het jaar 2006 in beslag nemen. Het uiteindelijke doel is om een veilige en betrouwbare startpagina te creëren. Hierop een groot aanbod van lokale, regionale en landelijk opererende MKB winkels en bedrijven. Bij voorkeur voorzien van een keurmerk of waarborg.

Stichting MKB en Internet, initiatiefneemster van het mkbOK website keurmerk zegt hierover; " Binnen het Midden- en Kleinbedrijf, winkels en bedrijven tot 250 werknemers, is het nieuwe website keurmerk goed ontvangen. Dit geldt zowel voor de verschillende branches als het aantal medewerkers dat voor het bedrijf werkzaam is.

In een tijdsbestek van 4 maanden is het mkbOK keurmerk marktleider geworden. Ruim 350 bedrijven en winkels zijn inmiddels gecertificeerd. In 2006 verwacht mkbOK uit te groeien naar 5.000 keurmerken.

Doelstelling van mkbOK.nl als startpagina en zoekmachine is om de consument en het Midden- en Kleinbedrijf beter en veiliger van Internet gebruik te laten maken. Wij denken hier als Stichting een belangrijke rol in te kunnen spelen. Gerenommeerde partijen in Nederland, die zich de afgelopen jaren met Internet en het MKB bezig hebben gehouden, hebben hier naar onze mening de afgelopen jaren onvoldoende aan gedaan. Het is tijd voor verandering. www.mkbOK.nl is een begin."