Landstede


24-01-2006
Groot Open Huis bij Landstede Beroepsopleidingen Raalte

Landstede Beroepsopleidingen Raalte houdt van 15.00 21.00 uur een groot Open Huis in het gebouw aan de Zwolsestraat 63a. De afdelingen ICT, Gezondheidszorg, Welzijn en Onderwijs, Handel, Administratie en ook de Groene opleidingen verzorgen presentaties en praktijkdemonstraties. Daardoor kunnen de bezoekers een goede indruk krijgen van wat de opleidingen inhouden.

Vertegenwoordigers van de diverse werkvelden zijn present met veel informatie.

Bij de afdeling Welzijn en Onderwijs kunnen bezoekers ook zelf meedoen aan een doorlopende drama-activiteit. In het handvaardigheidlokaal verrassen de studenten met beeldende activiteiten. Ook geven zij persoonlijke voorlichting onder begeleiding van docenten. In de grote leskeuken wordt een gezellig kinderfeestje gebouwd.

De afdeling Groen presenteert met een aantal praktijkdemonstraties de opleidingen Dierverzorging/Paardenhouderij, Bloem en Tuin, en Veehouderij. De studenten gaan bloemschikken, lassen en sleutelen aan machines. De opleidingen Administratie en Handel laten de bezoekers zien hoe studenten werken met Bedrijfssimulaties en Probleem Gestuurd Leren.

Bij Tekstverwerking kunnen de bezoekers hun toetsenbordvaardigheden testen. ICT demonstreert het assembleren van PCs en het bouwen van websites.
Ook wordt de nodige aandacht besteed aan volwassenen die een mbo-opleiding willen volgen. Zo start in februari een nieuwe cursusgroep van de verkorte opleiding Onderwijs Assistent, waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn.

Gezondheidszorg geeft mensen die een (nieuwe) leuke baan willen, of die al in de zorg werkzaam zijn maar een stapje hogerop willen, informatie over de opleidingen Helpende of Verzorgende (IG) en Verpleegkundige (niveau 4). In september begint voor volwassenen weer een verkorte opleiding Kinderopvang.
Waar is het?
Landstede Beroepsopleidingen
Zwolsestraat 63a
8101AB Raalte