Gemeente Bleiswijk


SJAAK BRAL VOOR VRIJWILLIGERS

Na een optreden tijdens het NOV-congres in september 2003 besloot de Haagse cabaretier/schrijver/presentator Sjaak Bral zich sterk te maken voor het vrijwilligerswerk. "Ik ga ervoor ⦠daar waar mogelijk zal ik me inzetten voor de goede zaak."

Dat Sjaak het serieus meent blijkt al uit het feit dat hij in januari 2006 belangeloos naar Bleiswijk komt om samen met de bestuurders van de vrijwilligersorganisaties het Bleiswijkse Projectplan voor Vrijwilligerswerk af te sluiten. Hij zal op zijn eigen ludieke wijze samen met deze vertegenwoordigers terugblikken op de projectperiode 2002-2005 en tevens kijken hoe het straks met het vrijwilligersbeleid moet in de toekomst.
Zoals Sjaak er laatst treffend over sprak:
"Natuurlijk kom ik graag naar het Bleiswijkse verenigingsleven, juist daarom ben ik ambassadeur van het Nederlandse vrijwilligerswerk geworden"
Dames en heren bestuurders, noteert u alvast in uw agenda: Sjaak Bral voor u en met u op dinsdag 24 januari 2006 in de raadzaal van het gemeentehuis in Bleiswijk vanaf 18.30 uur (Voor de inwendige mens wordt gezorgd!)

Zoekt u voor uw vereniging vrijwilligers of zoekt u vrijwilligerswerk? Vanaf nu kunnen verenigingen en burgers zich inschrijven op de Vrijwilligersvacature- en deskundigheidsdatabank

Nieuw is het "Vrijwilligersloket"
Dit is een site voor en door vrijwilligers.

* U kunt hier nieuwsberichten lezen.

* Er is een Infotheek met belangrijke informatie dat voor u als vrijwilliger van belang is.

* Er is een Forum

* Interessante links

* Veel gestelde vragen

* En u kunt natuurlijk zelf ook vragen stellen

Na het vrijwilligersfeest is het nu tijd voor het vrijwilligersbeleid.

Verdere informatie kunt u verkrijgen via 010-5244116/161 of vrijwilligers@bleiswijk.nl
Tevens is er een interessante link naar een informatieve site, voor zowel vrijwilligers als organisaties die met vrijwilligers werken, n.l. www.vrijwilligers.nl.

DE 4^E VRIJWILLIGERSNIEUWSBRIEF!

Een van de wensen van de verenigingen en organisaties die met vrijwilligers werken is om van tijd tot tijd informatie te krijgen over vrijwilligers(beleid).

In de nieuwsbrief staan rubrieken over zomaar een vrijwilliger, scholing, de vrijwilligersvacature- en deskundigheidsbank, relevante mededelingen en hoe u zelfs een reis
kunt winnen als u zich opgeeft als vrijwilliger.