MediaPlaza


Vinden en Binden Introductie
Media Plaza, Utrecht
dinsdag 24 januari 2006
9:00 - 12:00

De arbeidsmarkt is aan het veranderen. Werkzoekenden zijn selectiever geworden bij het selecteren van potentiële werkgevers. Ze zoeken op een andere manier (via vacaturebanken en internet), maar hebben ook andere behoeftes en eisen aan hun werkgever. Bijvoorbeeld een gunstig bedrijfsprofiel en -cultuur en toekomstvoorzieningen.

Het wervings- en selectiebeleid van bedrijven zal ook hierop aangepast moeten worden. De HR-professional wil zich optimaal bezighouden met de zoektocht naar nieuwe goede krachten. Als tenminste intern de juiste competenties en kennis niet aanwezig zijn. Hoe en waar zoekt hij/zij de nieuwe werknemer van de toekomst?

Introductie

Seminar
Tijdens het ochtendseminar 'Vinden en binden' wordt ingegaan op veranderingen op het gebied van werving en selectie van de medewerker van de toekomst en de rol van ICT hierin.
Hoe zorg je als bedrijf voor een jaarlijks goede kwalitatieve instroom? Hoe kun je als bedrijf ervoor zorgen dat professionals jouw bedrijf als goede werkgever weten te vinden? En welke rol speelt arbeidsmarktcommunicatie hierin?

Leerdoelen

- Werven en sturen op competenties.

- Wie is de medewerker van de toekomst?

- Hoe bereik je de medewerker van de toekomst?
- Nieuwe manier voor het werven en selecteren van nieuwe medewerkers.
- De rol van ICT binnen het HR-veld

Voor wie is dit seminar bedoeld:

- Recruiters

- HR-managers

- P&O functionarissen
Voor meer informatie en/of sponsoring kunt u contact opnemen met Lisette Martens op 030-2914147

Dit ochtendseminar krijgt 's middags een vervolg, 'Groeien en boeien - Hoe u het maximale uit uw menselijk kapitaal haalt'
Zie voor meer informatie en inschrijving hierover www.mediaplaza.nl/seminar/groeien

Het ochtendseminar 'Vinden en binden' is onderdeel van HR Plaza. HR Plaza is een initiatief van Media Plaza, met de medewerking van de belangrijkste branche- envakorganisaties op het gebied HRM. Het doel is een kennisplatform te zijn voor HRM professionals. Zowel fysiek als virtueel kan voortdurend kennis, ervaringen en informatie worden uitgewisseld.