Dutch North Sea Jazz Night

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Dinsdagavond 24 januari vanaf 22:00 uur tijdens de 40e MIDEM 2006 in Cannes, Frankrijk (zaal open 21:30 uur )

Hotel Majestic Jazz Club

Drie live concerten van jazzmusici uit Nederland waaronder saxofoniste Tineke Postma, pianiste Amina Figarova en de formatie The Pitch Pine Project

In een unieke samenwerking is op dinsdagavond 24 januari voor het eerst in het nu 40 jarig bestaan van de Midem de Dutch North Sea Jazz Night georganiseerd. Plaats van handeling is de Jazzclub in hotel Majestic dat zich direct tegenover het Palais de Festival in Cannes bevindt. Initiatiefnemers zijn North Sea Jazz, International Jazz Festivals Organization (IJFO), de MIDEM organisatie en Munich Records BV. Buma en Conamus/Dutchsound ondersteunen deze avond.

Onder de noemer Dutch North Sea Jazz Night treden in het zuiden van Frankrijk de volgende formaties op: The Pitch Pine Project met o.a. basgitaartalent Udo Pannekeet, pianist Rob van Bavel en gitarist Martijn van Iterson, daarna de pianiste Amina Figarova en haar Septet gevolgd door saxofoniste Tineke Postma en haar band. Deze musici/ componisten behoren tot de top van de Nederlandse jazzmuziek. In veel landen gooien ze al hoge ogen en presenteren zich daarom graag op deze grootste internationale professionele muziekmeeting ter wereld. Hun cds en dvds verschijnen inmiddels al in zon 12 landen.

Programma dinsdag 24 januari:
22:00 uur The Pitch Pine Project
23:15 uur Amina Figarova

00:00 uur Tineke Postma

Tevens is saxofoniste Tineke Postma door de IJFO genomineerd voor een nieuwe belangrijke internationale muziekprijs, de MIDEM international Jazz révélations. Tineke zal ter ere hiervan ook op woensdagavond 25 januari met haar band optreden in de Majestic Jazzclub.

(