RTL Group


Manuela Kemp toont noodzaak van projecten in Kenia van 'Mensen in nood' in 'Aperitivo' bij RTL 4

Manuela Kemp heeft op verzoek van ontwikkelingsorganisatie Mensen in Nood, onderdeel van Cordaid, een aangrijpend ooggetuigenverslag gemaakt van de nijpende situatie in Noord Kenia. Twee miljoen mensen in dat land zien de dood in de ogen of zijn al gestorven als gevolg van de aanhoudende droogte. Manuela deelt haar hartverscheurende ervaringen, ondersteund door beelden, exclusief in Aperitivo bij RTL 4 op dinsdag 24 januari.

Manuela: Ik bezocht een jonge moeder in haar hutje. Ze was een paar dagen eerder van een baby bevallen en had niets meer te eten. Ook voor de baby was er niets. Ze probeerde het kind wel de borst te geven, maar die was plat, leeg en volkomen uitgedroogd. Buiten de hut trof ik nog een moeder, met een tweeling. Zij wees op haar kinderen en toonde me toen wanhopig ook haar beide uitgedroogde borsten. De tweeling, zon jaar of drie, stond lusteloos en apathisch tegen de moeder aangedrukt. Ik gaf beide moeders een paar pakjes melk, goed voor een dag of twee. Maar daarna? In een gebied waar zelfs de kamelen van dorst sterven, lijkt er voor de mensen ook weinig hoop.

Manuela neemt plaats op de bank bij Myrna om de mensen thuis bewust te maken van de ernstige ontwikkelingen in het gebied en wil hen tonen dat meer hulp en geld nodig is voor deze enorm verzwakte en ondervoede bevolking. Ik hoop met mijn reisverslag nieuw geld bijeen te brengen, zodat Mensen in Nood in elk geval tot in april kan doorgaan met de waterverspreiding in Noord Kenia. In die maand zou er weer regen moeten vallen, aldus Manuela.

Uitzending: dinsdag 24 januari, tussen 17.05 en 17.30 uur bij RTL 4.


---

----------------
Noot aan de redactie: foto's volgen zo spoedig mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, persdienst RTL Nederland via tel. (035) 6718 878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP