Gemeente Haarlem


Persbericht


SAMS buigt zich over de inzet bij de gemeenteraadsverkiezingen het werkplan en krijgt een presentatie van een onderzoek naar de sociaal-culturele positie van moslima's in Haarlem

Dinsdagavond 24 januari aanstaande vergadert de Stedelijke Adviesraad Multiculturele Stad Haarlem (SAMS). De SAMS spreekt over het werkplan 2006 & jaarverslag 2005, over de inzet bij de verkiezingen en er is een presentatie van een Haarlems onderzoek naar de sociaal-culturele positie van moslima's. Belangstellenden zijn welkom om de vergadering bij te wonen. Deze openbare vergadering vindt plaats in het Haarlemse stadhuis, Grote Markt 2, en begint om 20.00 uur.


Werkplan 2006

De SAMS stelt jaarlijks een werkplan op. Het werkplan 2006 wordt besproken, met daarin ondermeer de plannen voor het eerste lustrum van de adviesraad.


Verkiezingen

De SAMS participeert in de campagne 'Allemaal Haarlemmers in de gemeenteraad'. De SAMS verzorgt het slotdebat van 5 maart. De opzet van het debat wordt besproken.


Onderzoek naar moslima's in Haarlem

Denize Floris presenteert de resultaten van het onderzoek naar de sociaal-culturele positie van moslima's 'Eén hand klapt niet, twee handen klappen beter' dat zij gehouden heeft onder moslima's in Haarlem.

De Stedelijke Adviesraad Multiculturele Stad is een onafhankelijke adviescommissie met als taak het Haarlemse gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd advies te geven over het integratiebeleid. Dit integratiebeleid, beter bekend als 'Allemaal Haarlemmers', richt zich op 'samen werken, samen wonen en samen leven' en het vormgeven van Haarlem als multiculturele stad. De SAMS heeft vijftien leden en wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris. Meer informatie over de SAMS is te vinden op www.haarlem.nl/sams.


Haarlem, 13 januari 2006


Noot aan de redactie


Voor nadere informatie:
Herman Lock, secretaris 023 - 5115515 sams@haarlem.nl
Cora-Yfke Sikkema, voorzitter 06 - 10220154

---- --