Gemeente Rotterdam

Persuitnodiging Gemeente Rotterdam

23 januari 2006

Rotterdam werkt aan een leefbare en verkeersveilige stad

Stefan Hulman brengt samen met leerlingen verkeersveiligheid rond basisschool in kaart

Op dinsdag 24 januari zal wethouder Stefan Hulman samen met leerlingen van de basisschool 'Van Brienenoord' in IJsselmonde een wandeling maken om verkeersonveilige situaties rond de school in kaart te brengen. De wethouder doet deze schouw in kader van het Actieprogramma Verkeer en Vervoer.

Het Actieprogramma Verkeer en Vervoer is een initiatief van verschillende gemeentelijke diensten. Het Actieprogramma is erop gericht met snelle en doelgerichte acties de veiligheid en kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. In 2006 is verkeersveiligheid rond scholen als speciaal thema binnen het Actieprogramma opgenomen. In heel Rotterdam wordt gekeken naar verkeersonveilige situaties bij de basisscholen en deze worden dan (gefaseerd) aangepakt.

U bent van harte welkom om bij deze wandeling aanwezig te zijn. De start is om 10.00 uur bij basisschool 'Van Brienenoord', Percevalweg 4. Daar zal wethouder Hulman vergezeld door kinderen van de basisschool, de directie en een aantal betrokken gemeentelijke diensten de schouw uitvoeren. De wandeling duurt ongeveer dertig minuten. Aansluitend worden door de betrokken organisaties direct afspraken gemaakt om de verkeersveiligheid te verbeteren.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam