Ingezonden persbericht


Persbericht: Nederlandse deelname aan het Wereld Sociaal Forum

Van: Internationale Socialisten

Datum: 23 januari 2006

Van 24 tot 29 januari zal het Wereld Sociaal Forum worden gehouden in Caracas, Venezuela. Vanuit Nederland zal Maina van der Zwan namens de Internationale Socialisten aan dit evenement deelnemen.

Op de Wereld Sociaal Fora (WSF) komen sinds 2001 activisten vanuit de hele wereld samen onder de leus 'Een andere wereld is mogelijk'. Op honderden verschillende bijeenkomsten praten de bezoekers over thema's als neoliberalisme, oorlog, milieuverwoesting, sociale uitsluiting en de alternatieven voor de huidige wereldorde. Ook zijn de Sociale Fora centra voor het plannen van internationale campagnes.

Voor het eerst zal het WSF dit jaar op meerdere continenten plaatsvinden, om te beginnen in Venezuela en Mali. Voor het WSF in Caracas worden minimaal 80.000 bezoekers verwacht. Caracas is niet toevallig gekozen als een van de locaties. Het Venezuela van Hugo Chavez wordt door velen gezien als het symbool van verzet tegen neoliberale afbraak.

Vanuit Nederland zal Maina van der Zwan, bestuurslid van de Internationale Socialisten, deelnemen aan het WSF in Caracas en na terugkomst verslag uitbrengen in een sprekerstour door het land.

--------------------------------------------