Opsporing Verzocht

Maandag 23 januari 2006

Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.

Uitzending: dinsdag 24 januari 2006 (20.30 uur + 21.30 uur)

Gewapende poging beroving in Den Haag

Fraude met bankpassen in Wateringen en Naaldwijk

Diefstal uit winkelkassa's in Putten, Elburg en Nunspeet

Gewapende overval in Zutphen

Gewapende woninginbraak in Beek (bij Nijmegen)

Lichaam onbekende dode man in Smakt/Venray

Gewapende carjacking in Nijmegen

Resultaten n.a.v. de uitzending van 17 januari en eventuele opgeloste zaken

Gezocht

Smakt/Venray: Onbekende dode man

Wateringen/Naaldwijk: Fraude met bankpassen
Zaterdagmiddag 12 november 2005 is van een klant in een speelgoedwinkel in Wateringen een bankpas weggenomen, waarrmee dezelfde dag geld gepind. De donderdag daarna is van een klant in een speelgoedwinkel in Naaldwijk ook een bankpas gestolen, waarmee even daarna geld gepind. Bij de verdachten gaat het om een man en een vrouw.

Putten/Elburg/Nunspeet: Greep uit kassa's
De politie Gelderland is op zoek naar twee mannen, die in december 2005 bij verschillende supermarkten in Putten, Elburg en Nunspeet een greep uit kassa's weten te doen. Dat gaat elke keer op dezelfde manier. Ze zeggen een advertentie te willen ophangen en vragen om een pen en papier. Dan gaan ze bij een kassa staan om de advertentie in te vullen. Terwijl de één zo het zicht op de kassa wegneemt weet de ander de kassa te openen en het geld eruit te halen.

Donderdagavond 12 januari 2006 komt een tot nu toe onbekende man, ter hoogte van de Looweg in het Limburgse Smakt bij Venray, onder de trein. De politie heeft nog niet kunnen achterhalen wie de man is en heeft daarom uw hulp nodig. Het gaat om een forse man, rond de 100 kg en rond de 50 jaar. Hij heeft een kalend hoofd met verder grijs golvend haar. Opvallend waren zijn enorm grote handen.

Den Haag: Gewapende poging beroving Zutphen: Gewapende overval op supermarkt Een 26-jarige man uit Den Haag, moet in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december 2005 werken. Op de Zwarteweg wordt geprobeerd hem geld afhandig te maken. Ineens wordt hij ook levensgevaarlijk in zijn nek gestoken. De dader springt daarna aan de passagierskant in een rode Ford Escort en de bestuurder van de auto rijdt vervolgens in hoge snelheid weg.

Zaterdagmiddag 3 december 2005 wordt er bij een BP-tankstation in Amsterdam een grijze Renault Mégane gestolen. Diezelfde middag nog wordt de Aldi supermarkt in Zutphen overvallen. De daders ontkomen in de gestolen Renault Mégane. Bij de overval wordt gedreigd met vuurwapens.

Nijmegen: Gewapende carjacking
Beek (Gld.): Gewapende woninginbraak
Dinsdagavond 27 december 2005 wacht een echtpaar in hun groene Skoda, voor het rode verkeerslicht op de kruising Wolfkuilseweg/Schependomlaan in Nijmegen. Net als het licht op groen springt, stapt er bij hen een onbekende, gewapende, man in. Een bange rit door Nijmegen volgt. De politie zoekt de overvaller, die ook nog met de pinpas van het echtpaar gepind heeft én de bestuurder van witte auto, mogelijk een oud model Suzuki Swift.

Vrijdag 16 december 2005 gaan de bewoners van een villa in het Gelderse Beek (vlakbij Nijmegen) naar bed. De vader is die avond niet thuis. Eén van de vier kinderen moet nog even na de wc en ziet, wanneer ze terugkomt, opeens twee gemaskerde mannen in de gang staan. Ze hebben een revolver en willen naar de slaapkamer van de ouders. De daders zijn ervan overtuigd dat er een kluis in het huis is. Pas na een tijdje accepteren ze dat ze het mis hebben en gaan weg met een paar sieraden.

http://www.opsporingverzocht.nl