Politie Gelderland-Zuid

Nijmeegse zaak in Opsporing Verzocht

Politie zoekt getuigen van beroving van auto van Lents echtpaar

Nijmegen, 23-01-2006 o Dinsdagavond 24 januari wordt in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de beroving van een echtpaar uit Lent. De 53-jarige man uit Lent en zijn 51-jarige vrouw werden dinsdagavond 27 december rond 21.55 uur op de Wolfskuilseweg beroofd van hun auto door een man die achterin hun auto was gestapt en hen bedreigde met een vuurwapen. De politie zoekt onder andere via het programma Opsporing Verzocht getuigen van deze beroving.

De Lentenaar reed met zijn auto over de Wolfskuilseweg waar hij ter hoogte van de kruising met de Schependomlaan voor een verkeerslicht moest wachten. Daar stapte een onbekende man achterin de auto en bedreigde hen met een vuurwapen. De Lentenaar werd gesommeerd om verder te rijden en zijn portemonnee af te geven. Even voorbij de Molenweg sommeerde de man de Lentenaar te stoppen, de autosleutels aan hem af te geven en uit te stappen. De onbekende man stapte vervolgens in hun auto en reed in de richting van de Graafseweg.

Pinnen Groenestraat
Uit onderzoek is gebleken dat de dader heeft geprobeerd geld te pinnen op de Groenestraat in Nijmegen ter hoogte van de Bloemenkiosk. De auto van het echtpaar is op 31 december 2005 terug gevonden op de Dobbelmannweg in Nijmegen.

Het programma wordt tussen 20.30 en 20.50 en tussen 21.30 en 21.50 uit gezonden bij AVRO op Nederland 2.

Zie ook eerder verschenen persbericht en opsporingsbericht.