Ingezonden persbericht


Rotterdam, 23 januari 2006


- PERSBERICHT -

Lieve Punkers in MoveYourAss Radio

'Simple Plan' voor jongeren met problemen

Een punkband die een liefdadigheidsinstelling sticht? De jonge punkers van Simple Plan, bekend van het liedje 'Untitled', deden het gewoon. In MoveYourAss hoor je een interview met de idealistische band uit Montreal. Presentatrice Eline nog steeds ondersteboven van haar reis naar Senegal. Daar kwam ze in contact met de rapgroep Wagëblë. Supersterren in eigen land en bovendien betrokken met de problemen in de arme wijken. Eline belt met de rapcrew. In DJ2DJ belt Eline met een Turks radiostation. Verder speelt de band Taxi To The Ocean live in de studio en heeft Eline vier vragen voor Kraak&Smaak. MoveYourAss Radio is dinsdag 24 januari te beluisteren op 3fm.

Met hun Simple Plan Foundation helpt de punkers van Simple Plan jongeren die het moeilijk hebben in de maatschappij. De bekende punkers verantwoorden het bestaan van hun foundation vanuit het perspectief dat hun eigen fans door moeilijke tijden gaan. " Het is hartverscheurend wanneer je brieven ontvangt van jonge fans die depressief zijn of zich eenzaam voelen".

Eline vertelt over de reis naar Senegal die ze maakte op uitnodiging van Stichting Kinderpostzegels Nederland. Daar maakte ze een thema-uitzending voor MoveYourAss tv die op 1 februari wordt uitgezonden. Ze volgde daar Nederlandse jongeren met een moeilijke achtergrond tijdens hun uitwisseling met Senegalese leeftijdsgenoten. In de radio-uitzending belt Eline met de rappers van de groep Wagëblë die ze in Senegal ontmoette. Deze Senegalese hiphop groep vertelt over hun maatschappelijke betrokkenheid en populariteit in eigen land.

MoveYourAss Radio is dinsdag 24 januari om 22:00 uur te beluisteren op Nederland 3. MoveYourAss is een programma van LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT