Gemeente Harlingen

Wethouder Sijbenga zet handtekening onder pilot omgevingsvergunning 23-1-2006
Dinsdagmiddag 24 januari om 14.45 uur zal wethouder Jan Sijbenga in het Stadhuis aan de Noorderhaven een overeenkomst ondertekenen met het ministerie van VROM om een 'pilot' te starten in het kader van de omgevingsvergunning. In deze vergunning wil minister Dekker op 1 januari 2008 onder andere de verschillende vergunningen voor wonen, ruimte en milieu zoveel mogelijk samenvoegen. Aansluitend zal wethouder Jan Sijbenga en Harry Boschloo namens het ministerie één ander verduidelijken en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Achtergrond
De pilot heeft als doel het uitwerken van en taakverdeling voor een front-office en back-office om te komen tot een omgevingsvergunning. In de pilot zullen ook de mogelijkheden tot samenwerking op het gebied van bouwen en wonen en ruimtelijke ordening worden onderzocht. De resultaten van de pilot kunnen als voorbeeld dienen voor samenwerking met andere gemeenten in de regio Noord Friesland.

Een pilotstatus betekent geen grote hoeveelheden geld. De bijdrage vanuit VROM bestaat onder meer uit het leveren van kennis, begeleiding en hulp bij ontwikkeling van instrumenten. De beschikbare middelen gebruikt het ministerie vooral om de ervaringen met de pilots te delen met andere organisaties.